DC1: No Guts No Glory

Als speler werk je aan verschillende dingen tijdens de training. Je leert goed gooien, vangen, passeren, passen, rennen enz. In een wedstrijd komt er echter nog een ander element om de hoek kijken. Zelfvertrouwen. De durf, om alles wat je leert, uit te voeren tegen een ander team. Niet bang zijn om te leren wat werkt, en wat niet werkt in een wedstrijd.

We mochten deze keer spelen tegen TOGB DC2. Een team dat gewonnen had tegen Conventus. Een team waar wij tegen verloren hadden. Vorige wedstrijd kregen we veel doelpunten tegen maar we maakten er ook veel. Wat Marco en ik wilden zien was: Durf en felheid.

Zoals altijd stonden wij 3-2-1 te verdedigen. De spelers van Roda leren daar veel van. Het is een hele offensieve verdediging. Als je een bal onderschept is er een grote kans voor een break out. Maar de tegenstander heeft ook ruimte. Dus let goed op!

Dat laatste is moeilijk maar gaat steeds beter. Ook deze keer ging de tegenstander er regelmatig doorheen met een give and go als de verdediging alleen op de bal lette en hun tegenstander vergaten. Maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd lieten de spelers van Roda zien dat ze het steeds beter door hadden en onderschepte ze veel ballen. De 5 laatste doelpunten van de wedstrijd waren allemaal voor Roda!

In de aanval is het belangrijk om veel te bewegen MET, maar ook ZONDER de bal. Als je stilstaat ben je makkelijk te verdedigen. Ook voldoende afstand bewaren van de verdediging maakt het makkelijker voor de aanvaller.

TOGB stond vrij klassiek 5-1 te verdedigen en stapte weinig uit. Voor de wedstrijd gaven wij aan dat we afstand schoten wilde zien als er weinig uitgestapt werd door de tegenstander.

Nou dat hebben ze geweten hoor bij TOGB. De ene na de andere afstand schot ging het doel in van TOGB. We kunnen dat nog vaker doen meiden! Ook in de tweede helft ging het afstand schot wapen goed tekeer. Maar ook op snelheid in starten en passeren werd regelmatig toegepast. Zelfs de cirkelspeler werd gevonden.

We verloren de wedstrijd (21-36) Maar ik heb genoten van het team. Ze toonde lef.

Je zag een glimpje van de potentie van deze groep meiden. Advies voor de volgende wedstrijd: DURF, DURF, DURF! Geloof in jezelf maar ook in je team.

Emi: Zoals voorspelt waren je schoten vanaf de 11/12 meter onhoudbaar als je jezelf meer ruimte geeft. Wanneer je je arm hoog gaat houden. (Nog meer dan nu) worden je ballen helemaal onhoudbaar.

Anouk: Linker opbouw in de tweede helft. “Passeer eens, je bent supersnel” gaven we aan.

Ok dacht je. En je ging er niet 1 keer, niet twee keer maar wel drie keer langs. Je was topscorer van deze wedstrijd (5 doelpunten). Volgende wedstrijd meteen in de eerste helft zo huishouden aub.

Romy: Ook jij liet zien dat je schoten van de 11/12 meter onhoudbaar waren. In de tweede helft moest je in het doel en dat heb je heel goed gedaan!

Jill: In het begin had je het een beetje moeilijk maar gelang de wedstrijd ging het steeds beter. Je liep wat af met je break-outs (wat heb jij een uitschuif armen). Vang de bal eerst zodat je hem onder controle hebt en ga dan stuiteren.

Isabel: In de verdediging had je het maar druk in de hoek maar je gaf niet op. In de aanval pikte je ook je doelpuntjes mee.

Anne: Hard gewerkt zoals altijd. Blijf opletten waar je tegenstander is. Wel mooi een doelpunt meegepikt. Top!

Femke: Je favoriete plek is de cirkel maar je liet zien dat je ook vanaf de opbouw je mannetje…euh vrouwtje staat. Wauw

Sterre: Je probeerde van alles en dat werd beloond met een doelpunt. Neem wat meer afstand van de verdedigers zodat je meer tijd hebt voor een sprongschot.

Anoek: Onze eerste helft keepster. Wat deed je het goed! Je gaf een paar mooie passes. In de tweede helft stond je niet op je gewenste plek maar je liet je niet kisten! Kanjer!

Laura en Talitha: Wat gezellig dat jullie kwamen aanmoedigen. Top!

Al met al een hele gave wedstrijd waar de meiden veel geleerd hebben. Op naar de volgende wedstrijd!