D1: Nieuwe uitdaging, goed opgepakt

Zaterdagmorgen, lekker weer en iedereen heeft er zin in. Een fijn potje handbal. We spelen thuis, Indus ’67 komt op bezoek, tegen een best sterk team zoals we gezien hebben. De belangrijkste boodschap voor ons team was actief staan in de verdediging en stap uit om te verdedigen en blijf niet afwachten.

De coach van Indus had vooraf een opmerking en een vraag. Opmerking: wij komen een speler te kort. Vraag: willen jullie met 5 veldspelers spelen? Antwoord: tja, dat is lastig… dan hebben wij 5 wissels op de bank zitten en we zijn een nieuw team. Zal kijken hoe het gaat in de wedstrijd.

Tja, wat doe je in zo’n geval. 5 spelers op de bank zetten en spelen of eerst de wedstrijd aankijken en daarna gaan we handelen. Indus staat tenslotte wel op de eerste plek op dit moment en wij ergens halverwege. We zijn begonnen met 6 veldspelers, al gauw bleek dat we sterk genoeg waren en is er een speler uitgehaald. Inderdaad 5 spelers op de bank en 5 spelers in het veld. Gelukkig was de sterkte van beide 5 spelers in balans. Nu kwam de uitdaging, hoe ga je ze wisselen. Eén voor één of massaal, 5 eruit en 5 erin.

Dit vraagt best veel van het team, snel uitgelegd aan de spelers op de bank hoe we het gaan doen. Nu de veldspelers nog… Zij stonden ineens met vraagtekens. Hoezo wisselen met zijn allen? We doen het als volgt: keeper houdt de bal vast voor 3 seconden en jullie rennen uit het veld en de andere het veld in.

Elke speler vond zijn plekje en deed zijn of haar ding, zelfs met 5 spelers in het veld bleven wij Indus de baas. Er waren zeker spannende momenten, onze vaste toeschouwers vonden het best wel eng om het op deze manier te doen. Uiteindelijk zijn ze beloond met een mooie wedstrijd. Eindstand 21-15.

Indus feliciteerde ons met de overwinning, maar vroeg wel waarom we de hele wedstrijd met 6 spelers in het veld bleven staan. Gelukkig had de andere coach van Indus wel gezien dat wij ook met 5 spelers stonden.

Het team gaat steeds meer zien dat samenwerken belangrijk is in de verdediging, praat en luister naar elkaar, communicatie is belangrijk. De volgende stap is hetzelfde doen in de aanval. Kijk ook naar links en rechts… Er staan meerdere spelers vrij, maak daar gebruik van!

Bedankt voor jullie inzet.

Jullie Coach