DS1: Eindelijk weer een compleet team

Donderdagavond 3 oktober was het voor dames 1 weer tijd voor een oefenwedstrijd. Om half 9 werd er gespeeld tegen de niet compleet onbekende tegenstander Foreholte. Aan het einde van vorig seizoen hebben de dames al een keer een oefenwedstrijd tegen dit team gespeeld, toen werd er in Voorhout gespeeld en verloren de dames van Roda de wedstrijd. Vanuit deze wedstrijd wisten de dames nog twee dingen over Foreholte: ze spelen op een paarse vloer (hadden ze nu niet veel aan) en ze spelen op tempo (daar hadden ze wel wat aan).

Wellicht kwam het doordat het team voor het eerst dit seizoen helemaal compleet was, maar al voor de wedstrijd werd duidelijk dat veel dames van Roda nog behoorlijk veel energie hadden en erg druk waren (welkom in het kippenhok). Na de laatste instructies van coach Bert werd vol goede moed begonnen aan de wedstrijd. Het weekend voor de oefenwedstrijd zijn de dames op trainingsweekend geweest, waar ook veel aandacht is besteed aan op tempo spelen, kijken naar elkaar, mogelijkheden creëren en deze ook zelf durven te benutten. In de eerste helft van de wedstrijd waren deze punten goed terug te zien in het spel van Roda. Er werd op tempo aangevallen, naar elkaar gekeken en vooral ook gelopen van alle posities. Veel speelsters waren doelgericht en gingen voor dat doelpunt wanneer ze de mogelijkheid kregen. Helaas ging de bal er nog niet altijd, maar de dames bleven ervoor gaan.

Door doelpunten van Simone, Myrthe, Vera en Kim werd al snel een voorsprong gecreëerd van 5-1. De tegenstander kreeg ondertussen ook zo haar kansen, echter werden veel pogingen vakkundig gestopt door de sterk keepende Eva. Ondertussen wisten Yentl, Ginger en Marieke de voorsprong van Roda verder uit te bouwen.
In het doel had Yvette het stokje halverwege de eerste helft overgenomen van Eva en ook bij Yvette had Foreholte niet veel kans te scoren. Maegan had ondertussen de smaak te pakken en had zelfs voor de rust al drie keer gescoord. Kim, Simone en Myrthe wisten nog een aantal ballen in het doel te krijgen en zo werd er met een ruime voorsprong de rust in gegaan.

In de tweede helft wist Foreholte net iets meer gebruik te maken van de gaten die ontstonden door de offensieve 5-1 verdediging van Roda, waarbij de dames er ver uit stonden. Ondanks dat de dames van Roda in de eerste helft hier ook al enige moeite mee hadden en dit nog door gesproken hadden in de rust, wisten ze dit niet geheel te voorkomen. In het aanvallende spel van de Roda dames begon zeker in de laatste 15 minuten enige chaos te ontstaan, waarbij minder naar elkaar gekeken werd en de dames dus ook minder kansen creëerden om te kunnen scoren. Toch wisten veel meiden nog een doelpuntje mee te pakken, waarbij ook vakantieganger Nikki 2 keer het doel wist te vinden en duidelijk liet blijken terug te zijn. Aan het einde van de wedstrijd stond er dan ook een welverdiende overwinning van 23-16 op papier. Meiden, top gespeeld en op naar de volgende oefenwedstrijd tegen Fortissimo. Deze wedstrijd staat donderdag 10 oktober om 20.15 op de planning, wederom in de Zadkine.

En trouwens dames, als we zien wat zo’n trainingsweekend als effect heeft, misschien dan maar vaker zo’n trainingsweekend doen?