DC1: Weer handballen na een weekje vrij

Vandaag mochten we aantreden tegen Helius. Ze staan 2e op de ranglijst dus we wisten dat we aan de bak moesten.

Wij hadden een week rust gehad , dus even kijken hoe dat zou uitpakken.

Wedstrijd begon en binnen 10 sec het 1e tegendoelpunt. Wakker worden meiden. Gelukkig werden ze dat gelijk en stonden we snel 2-1 voor en later 3-2 voor. Mede door mooie doelpunten vanaf de 9 meter!!! Daarna kreeg Helius wat meer grip op onze meiden. 

Verdedigend werd er minder goed geschoven en aanvallend wilde de bal er niet in. Resultaat een 16-5 achterstand in de rust.

Meiden kregen een paar tips om de 2e helft te beginnen , dat resulteerde gelijk in 2 doelpunten.. zou het dan echt nog een wedstrijd worden???

Helaas bleek Helius (nog) een maatje te groot. Of het dan door vermoeidheid komt of gewoon geen zin meer hebben , dat is de vraag. Dit team kan zoveel beter dan het vandaag heeft laten zien , heel jammer want de potentie is er zeker.

Anoek: Goed gespeeld, heel veel ballen om je oren gehad maar ook de nodige eruit gehouden. Mooie break gegooid. Echt super!!

Sterre: Goed druk gezet vanaf de hoek , ja hoeklopers hebben het zwaar , vandaar dat je ook kapot was.

Isabel: Goeie wedstrijd van je, kleine discussie over je positie maar toch scoorde je van die positie. Toch lekker hoor die 4 doelpunten. 1e was er 1 om in te lijsten.

Romy: Goede en degelijke wedstrijd van je. Mooie afstandsschoten. Probeer wat nog wat harder te worden. Toch 3 goals gescoord

Femke: Lekker bezig op de cirkel , die positie past je zeker wel. Vanuit de hoek was het wat plichtmatig.

Anne: Ook jij hebt lekker gespeeld. Heb een paar mooie pogingen gezien. Zodra je die arm van je nog hoger gaat houden gaan ze er vanzelf wel in.

Emi: Mooie schoten op doel. Voor het eerst ook een keer op de cirkel gespeeld , dat was zeker even wennen. Dat komt vanzelf wel.

Anouk: Ook met jou discussie gehad over je positie maar wel gelijk ons 1e doelpunt gescoord. Zie je wel dat het kan vanuit de hoek… 2 mooie doelpunten gezien van je

Jill: Vandaag was je naar mijn mening de beste speelster.  Goed vrijgelopen, niet egoïstisch, echt als teamspeler gespeeld. Mooi bekroond met een doelpunt. Ga echt zo door.

Al met al een mooi leerproces, uiteraard kunnen er een hoop dingen beter. Zeker als je de uitslag ziet (34-10) maar er is groei en dat is minstens zo belangrijk.

Volgende week hebben we een team uitje en dan kunnen we nog meer werken aan teambuilding!!!

Tot volgende week,

Jullie coaches