HC1: Drukke dag

Afgelopen zaterdag was een drukke boel voor HC1. Eerst maar eens de wedstrijd tegen DES ’72. Dat liep een beetje stroef. Dat wil zeggen, de beweging zat er behoorlijk in alleen het scoren wilde niet zo lekker. Maar was het zichtbaar dat we nu veel meer variatie inzetten in de aanval? We hebben gerouleerd met zelfs drie spelers op het midden en naast druk en de lang nu ook de vijf ingezet.

We hebben de messi nog even achterwege gelaten, maar met het oog op doorgaan na een wissel is vijf rechts en vervolgens meteen druk links nagenoeg vanzelf gegaan zonder het ook maar aan te geven. Dit is dus hetgeen wat dit team redelijk snel in de gaten begint te krijgen.

En ook al loopt het een beetje stroef, toch blijven we tijdens de rust voor staan met 10-8. Het verdedigen ging weer wat beter dan vorige keer. Er wordt meer geschoven én er wordt zelfs geprobeerd te blokken bij sprongschoten!

Al met al, we hoeven niet allemaal op scherp te staan om te kunnen winnen. De pech van de een wordt opgevangen door de scherpte van de ander en daarmee winnen we uiteindelijk met 21-16.

Zo heb je dan soms een off-day, dus tijd voor een day-off. Een team-uitje, met zijn allen naar Gamecity te Zoetermeer voor een paar activiteiten zoals Prison Island, lasergamen en afsluiten bij Happy Italy om met zijn allen te eten.

Ow, en het feit dat jullie trainer/coach even zijn opgekropte agressie mocht botvieren op een aantal van jullie, bleek wel met de score van lasergamen. De coach alias CS101 (CyberDyne Systems model 101 oftewel the Terminator) heeft overduidelijk gewonnen!

Guppen en ouders, dit was een ontzettend leuke dag!