D1: Les 1, sneller overspelen en vangen

We spelen thuis, maar op een vreemde locatie, in de Zevenkampse Ring met een echte tribune.
De coach moest zich wel even haasten om de doelverlagers te brengen voor de E die voor ons speelde. Gelukkig geen stress meer bij aankomst, de meeste van onze spelers waren er al en zaten te kijken naar de E-tjes.
Twee spelers hadden zich afgemeld voor andere leuke bezigheden in het weekend. Ik ga er vanuit dat jullie genoten hebben Steef en Noah.

Helius kwam op bezoek, ook zij stonden even vreemd te kijken dat we op een andere locatie speelden. Gelukkig dat iedereen het heeft kunnen vinden. Zo konden we snel aan onze wedstrijd beginnen.
Even de keeper warmgooien en onze spieren losmaken; veel plezier en snelheid, Lets Go.
Twee wissels op de bank en 7 spelers in het veld….er kan niets mis gaan toch?

Helius ook uitgerust met een lookalike River en Ricardo speler, welke een paar keer gevaarlijk vanuit de hoek wist te komen om een bal op het doel te gooien. Gelukkig wist onze verdediging en de keeper dit tegen te houden.
Roda weet intussen dat ze met overspelen meer weten te bereiken dan wanneer ze er alleen voor gaan in een opgezette aanval. Dit is iets wat gelukkig steeds vaker voorkomt, uiteraard moeten ze wel zelf gaan als er een gat in de verdediging is. Deze gaten weten ze nu te maken door over te spelen en te blijven bewegen in de aanval.
De breaks die gelopen worden na het onderscheppen van de bal of door de keeper aangegooid worden na het afweren van een doelpoging zijn altijd goed. In de eerste helft loopt Roda snel uit en blijft Helius achter, ruststand 10 – 1.

In de tweede helft proberen om iedereen op het doel te laten gooien en nog meer opgebouwde aanvallen in plaats van breaks te doen. Dus sneller overspelen en kijken waar iedereen staat.
Het blijft altijd lastig om een aangespeelde bal te vangen wanneer je hem niet echt verwacht, reden ter meer om altijd de aandacht bij het spel te hebben en de bal in de gaten te houden.
Om het doelsaldo te verhogen werd de druk iets verhoogd in de tweede deel van de tweede helft.
Het is mooi om te zien dat ze met verandering van snelheid weten om te gaan. Eerst meespelen met de snelheid van de tegenstander om vervolgens met hogere snelheid de wedstrijd te eindigen.
Met jullie conditie en de wil om te winnen is niets mis, aan meer inzicht in het spel gaan we verder werken.

Eindstand 23 – 2.