DS1: En daar gaat de zoemer

TOGB is een geduchte tegenstander en er wordt fel aan de wedstrijd begonnen. Maar niet goed genoeg want na een paar minuten staat er een 0-3 achterstand op het scorebord. In de loop van de eerste helft komt Roda echter beter in het spel en via goals van Idy, Ginger, Kim en Nikki komt er zelfs een 7-5 voorsprong. Ondanks prima keeperswerk van Eva wordt deze stand voor rust toch nog omgedraaid naar een 7-9 ruststand.

De tweede helft beginnen de dames sterk en na een minuut of 10 staat er een 11-9 voorsprong door de prima verdediging met o.a. Myrthe, Yentl en Simone. Yvette krijgt de eerste 20 minuten maar 2 goals tegen doordat ze uitstekend staat te keepen. Het wordt steeds spannender en door goals van Vera en Meagan lijkt de wedstrijd met een 14-11 tussenstand beslist. Maar TOGB is net een slechte verkoudheid, want je komt er maar niet vanaf. Bij 14-14 is de spanning te snijden en als Marieke voor de 15-14 voorsprong zorgt, lijkt de overwinning binnen. Met nog 14 seconden op de klok begint TOGB aan de laatste aanval. Het schot van de linkerhoek gaat richting doel als de zoemer gaat. Volgens Roda geen geldig doelpunt omdat de bal niet in de goal zit op het moment van de zoemer. Maar helaas beslist de scheidsrechter anders en keurt hij de gelijkmaker goed zodat deze spannende wedstrijd in 15-15 en zonde winnaar eindigt.

Volgende week een nieuw kans voor Bert en de dames uit bij Oliveo (Onze Leus Is Vooruit En Overwinnen).