DS1: Slordigheid kent zijn prijs

De uitwedstrijd tegen het jonge DS2 team van Oliveo beloofde op voorhand een spannende te worden. En tot een minuut of 10 voor tijd was het dat ook zeker. Maar heel veel slordigheid in aanval en verdediging braken Roda uiteindelijk op. De eerste helft ging aardig gelijk op met meestal Oliveo aan de goed kant van de score. Aan Roda kant stond Eva goed te keepen en kwamen de doelpunten met name van Nikki, Ginger, Marieke en Myrthe. De ruststand van 11-10 in het voordeel van de thuisploeg gaf echter nog steeds alle mogelijkheden voor een goed resultaat.

De tweede helft begint Roda sterk en via goals van o.a. Vera en Yentl komt er zelfs een 13-15 voorsprong op het bord. Meagan, Kim en Idy verdedigen uitstekend en Yvette is lastig te passeren. Maar dan uit het niets komt de klad er in. Veel balverlies in de aanval, verkeerde keuzes tijdens break-outs en rommelig verdedigen brengen Oliveo op een 17-15 voorsprong. Roda recht nog een keer de rug en brengt met 17-17 de spanning weer volledig terug. Maar het spel blijft slordig en Oliveo slaat het beslissende gaatje. 2 late goals van Simone helpen helaas niet meer. De eindstand van 26-20 laat een te groot verschil zien want de wedstrijd was spannender dan 6 goals verschil. Maar slordigheid kent zijn prijs.

Nog een aandachtspuntje is de overtal situatie. 2 keer stond Roda in overtal maar beide keren scoorde de tegenstander 2x en Roda niet. Dit soort details kunnen wedstrijden beslissen.

Volgende week gelukkig weer een nieuwe kans om te laten zien dat deze slordigheidjes een incident waren.