DC1: Mooi afscheid van de poule

Afgelopen weekend hadden de meiden hun laatste wedstrijd in de huidige poule. We hebben besloten een poule lager te spelen voor het zelfvertrouwen van de meiden. Maar dus nog 1 wedstrijd tegen de nummer 1 van de huidige poule: Groene Ster. Nu hebben we de laatste paar wedstrijden met weinig vertrouwen gespeeld dus ik was benieuwd hoe de meiden het op gingen pikken vooral na de vakantie.

Anne was er niet bij, die zat haar longen uit haar lijf te schreeuwen in de Baron (Efteling). Een verrassing van haar ouders. Ik hoop dat je veel plezier hebt gehad! Talitha kon weer meespelen dus we hadden genoeg wissels, wat fijn dat je weer beter bent!

Op de handbal app kon ik zien dat Groen Ster het moeilijk had gehad tegen Helius (nr 2 van de poule) maar verder redelijk makkelijk won. Hoe konden we de meiden motiveren? Ik zag dat HVOS 3 doelpunten tegen dit team had gemaakt dus dat werd het streven. 4 doelpunten!

Kijk naar jezelf en kijk goed naar de tegenstander. Leer van dit soort wedstrijden!

Ok, we beginnen, fluiten maar.

De meiden van Roda stonden klaar maar onderschatte in het begin de snelheid van de tegenstanders. Met een snelle beweging werd de verdediging gepasseerd en scoorde Groene Ster.

Ok. Nu wij. Wat me opviel was dat de opbouw in de aanval rustig bleef. De bal ging goed rond en BENG! wij scoorde! Dat ging zo een tijdje door, zij scoorde, wij scoorde. Ons afstandsschot was een wapen! Voordat we het wisten hadden we ons doel al bereikt. Meer doelpunten tegen dit team dan HVOS. Toen we dit meldden aan de meiden op de bank waren ze blij verrast. Hoeveel kunnen we er maken?

Ook in de tweede helft bleven we het doel vinden. Soms met mooie steekpassen naar de cirkel. Scoren met 2/3 verdedigers aan je lijf. Afstandsschoten. Wat gingen jullie goed tekeer en (nog belangrijker) met veel plezier. In de verdediging moeten we meer werken als een team. Het is nog teveel los zand.

Uiteindelijk hebben we verloren met 15-30

Net zoveel doelpunten als Helius tegen dit team scoorde.

Dat is een ding dat ik al heel het seizoen zie. We krijgen veel doelpunten tegen maarrrrrrrr we maken er ook heel veel. Superknap!

Een hele leuke wedstrijd waar jullie je niet voor hoeven schamen. Jullie hebben gevochten als een beest en laten zien dat jullie goed kunnen handballen

Jullie trotse coaches

Meine en Marco