DS1: Let’s Twist Again

Twist uit is voor de dames van Roda altijd een lastige wedstrijd maar meestal wel met een goede afloop. Ook deze wedstrijd is geen uitzondering op de regel. In de eerste helft gaat redelijk gelijk op met meestal Roda aan de goede kant van de score doordat Nikki, Idy Yentl, Kim, Maegan en Vera voor de doelpunten zorgen. Eva staat lekker te keepen maar kan niet voorkomen dat door 3 doelpunten van Twist de rust met een 11-11 gelijke stand bereikt wordt.

In de tweede helft neemt Roda het intitiatief en wordt een voorsprong langzaam maar zeker uitgebreid van krap naar comfortabel. Twist probeert in de wedstrijd te blijven maar kan Yvette maar sporadisch passeren, mede door prima verdedigen van o. a. Beau en Myrthe. Halverwege de tweede helft wordt Yvette per ongeluk vol op haar hoofd geraakt. Dat levert een rode kaart op voor de Twist speelster die dit zeker niet bewust deed en er zelf ook van schrok. Roda laat zich echter niet van de wijs brengen. Ook Marieke en Simone melden zich op het scorebord en doordat Nikki (in totaal 12), en Yentl (in totaal 6) er lustig op los scoren, wordt de eindstand 21-27 voor de Roda dames.

De 3e overwinning op rij voor coach Bert en de dames, dus wat de volgende wedstrijd betreft: Let’s Twist again.