DC1: Je hebt van de wedstrijden…

Je hebt als sporter wel eens van die wedstrijden dat alles tegenzit. Zo’n wedstrijd die je 1 keer in een seizoen meemaakt dat niets lukt en bij de tegenstander alles lukt.

De scheidsrechters werkte niet mee, passing ging voor geen meter en verdedigend en aanvallend leek het wel of we tot onze middel in de modder stonden. Ook de stevige verdediging van de tegenstander frustreerde de meiden.

Ging dan alles slecht?

Nee, individueel zag ik een aantal mooie dingen. Daar kwamen niet altijd doelpunten uit maar het is altijd goed om te zien dat er stappen gemaakt worden. (Anne, mooie passeerbeweging! Nu nog werken aan je schot, Jill je liep goed vrij op de 6 meter)

Zoals ik al eerder aangaf waren de tegenstanders behoorlijk stevig in de verdediging. Het leek wel of dat de meiden daardoor overbluft werden. Ze keken regelmatig smekend naar de scheids wanneer er aan hun nek gehangen werd. Maar ja, de scheids werkt niet altijd mee. Kijk dan naar elkaar, ga samen de strijd aan. Pak aan in de verdediging en zet aan in de aanval. Jullie waren te lief.

Laura (goed gekeept, je hebt er een paar mooie ballen eruit gehaald), Jill (Je liep jezelf heel goed vrij op de 6 meter, helaas had je blijkbaar je onzichtbaarheidsmantel om), Isabel (zitten al je ribben er nog aan?) Anouk (blijf proberen te passeren, wat ben je snel!), Romy (Een verdediger die aan je nek hangt en toch doorgaan, wauw!), Anne (Jij bent altijd fanatiek) Sterre (druk zetten vanaf de hoek is jouw ding, werk aan je sprongschot) Femke (je had het moeilijk deze wedstrijd, maar je bleef doorgaan!), Talitha (Spelleider, maar blijf bewegen), Emi (Geloof in jezelf en je schot).

Meiden, laat je niet overbluffen.

Beste antwoord op stevig/lomp verdedigen is een doelpunt en laten blijken dat je ook stevig kan (moet) verdedigen. (Maar dan wel technisch correct)

Geloof in jezelf en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar net als heel veel dingen leer je het alleen door het zelf te oefenen. Geloof ook in andere teamgenoten en moedig elkaar aan.

Op naar de volgende wedstrijd!

Jullie trotse coaches