DS1: TOGB uit – stormwaarschuwing

Heel veel sportwedstrijden werden vandaag afgelast vanwege de storm Ciara. Wat wel gewoon doorging was het NK tegenwind fietsen (perfecte datum gepland natuurlijk) en de dames 1 van Roda tegen TOGB. Al snel is er een 3-0 achterstand maar die wordt net zo snel door goals van Maegan, Nikki 2x en Simone 2x omgebogen in een 4-5 voorsprong. Er wordt leuk gehandbald door beide teams met Roda aan de goede kant van de score. Door goed keeperswerk van Eva en Yvette en met goals van Yentl 2x en Marieke is er vlak voor rust een mooie 8-11 voorsprong. Maar dan gaat het mis, wanneer Yentl bij een break out van TOGB de speelster te veel hindert en daarvoor de rode kaart krijgt. De penalty wordt benut en TOGB dicht het gaatje vlak voor rust zodat er met 11-11 aan de thee kan worden begonnen.

Na rust blijft Roda bij tot 13-13, maar dan steekt de eerste gele storm op. Bij Roda lukt er een aantal minuten niets meer en bij de tegenstander lukt werkelijk alles. En binnen no time staat er 20-13 op het scorebord. Verdedigend doen Idy, Vera, Beau, Myrthe en Ginger er alles aan om de storm te stoppen, maar er is geen houden aan. Aanvallend voegt Kim nog wat doelpunten toe, maar het mag niet baten. TOGB heeft duidelijk windje mee in de 2e helft en stopt pas bij 31-19.

Het verschil tussen de eerste helft en tweede helft was helaas te groot in deze wedstrijd en dus is er werk aan de winkel deze week voor Bert en de dames.