D1: Groei is zichtbaar

We zitten nu alweer halverwege de tweede helft van het zaalseizoen. Ik heb al een tijdje niets van me laten horen. Dit heeft niets te maken met het team, maar was druk met andere dingen.
Dus nu een aantal wedstrijden in ėėn keer.

Uit bij MOK in Dordrecht, een team welke uit een hogere poule is gekomen. Het was even zoeken naar de sporthal, je kan hem niet over het hoofd zien, geen idee dat daar de zaal was. Waar is de zaal dan, bij de atletiek baan naast het buitenveld van MOK. Tja, daar had ik hem niet verwacht. De zaal is anderhalf keer de Zadkine, een echte tribune en een fijnere vloer. Dit zegt iets meer over wat we gewend zijn. MOK een team wat voornamelijk bestaat uit 2de jaars E en een paar echte D spelers. Het wordt al snel duidelijk dat wij het betere team zijn vandaag.

Eigenlijk zit de tegenpartij nog een poule te hoog, zoals ze zelf zeggen. Eindstand 4 – 29.

Uit bij ETC in Rhoon, heel kort……geen fijne wedstrijd. Eindstand 21 – 16.

Thuis kwamen de Meeuwen op bezoek. Een hele bijzondere wedstrijd, er waren geen wissels beschikbaar. Guido, Ilse, Noah en Steef waren afwezig. Een wedstrijd die zwaar zou worden. Neem je rust in de aanval en wees sneller dan snel in de verdediging. Het eerste punt was voor de Meeuwen, ook het tweede punt. Zoals ik al zei het zou best wel een zware wedstrijd kunnen worden, maar nu waren wij aan de beurt. Het verschil werd 3 punten, maar nu in het voordeel van Roda. Het hele team heeft hard gewerkt en de verdediging goed neergezet. Ze hielpen elkaar in de verdediging en er werd goed overgespeeld in de aanval.

Ze zijn allemaal in D1 altijd al toppers, maar dit was een wedstrijd om extra trots op te zijn.  Eindstand 12 – 9.

Vandaag de dag na Valentijnsdag een thuiswedstrijd. Conventus komt op bezoek. De nummer 2 van deze poule. Vandaag een volle bak, 4 wissels, dit biedt kansen door op volle snelheid te kunnen spelen. Het eerste punt werd gemaakt door Conventus. Dit beloofde wat te worden, echter na 10 minuten spelen kwam Roda op een voorsprong welke ze ook alleen maar vergroten.

Deze wedstrijd werd als een team gespeeld, je zag dat ze elkaar hielpen in de verdediging en elkaar vonden in de aanval. Wat het grote deel van het team in de vorige wedstrijd al liet zien werd nu alleen maar nog duidelijker.  De eerste helft werd geëindigd in een duidelijke voorsprong voor Roda ’71.

Voor de tweede helft geen wijziging of opdrachten, gewoon verder gaan. Dit werd wel gewijzigd naarmate de tweede helft vorderde, er waren namelijk nog een aantal spelers die nog niet op het doel gegooid hadden dan wel gescoord hadden.  De spelers zelf gaven aan dat alle ballen naar die spelers gespeeld moesten worden om ze de kans te geven op het doel te gooien. Uiteraard in de hoop dat ze een doelpunt maakten.

In de eerste helft was dit gelukt bij Anne en Noah, in de tweede helft hebben Xiomara, Zainab en Danique het doel weten te vinden. Dit werd mogelijk gemaakt door de andere spelers die het doel wel vaker weten te vinden. Het is mooi om te zien dat ze elkaar hierbij helpen en ook kijken naar degene die een betere kans heeft om op het doel te gooien. De actie die hierbij hoort, blijf in beweging en start in zonder bal. Hier kwamen de mooiste doelpunten uit voort.

Eindstand 30 – 6

Met nog 3 wedstrijden te gaan staat Roda ’71 voorlopig op de derde plaats in deze poule. Volgende wedstrijd is thuis op zondag 8 maart tegen Atomium D1.