DS1: Verdedigend maak je het verschil, zelfs tegen de koploper

Oliveo is de ploeg met de minste verliespunten in de competitie en dus virtueel koploper. Maar de dames beginnen sterk aan de wedstrijd en via goals van Yentl, Nikki en Myrthe staat er na 5 minuten 3-3 op het scorebord. Daarna wordt er 20 minuten lang geweldig verdedigd en is de samenwerking met Eva, die ijzersterk keept, optimaal. Roda blijft via o.a Kim en Simone gewoon door scoren en loopt uit naar 10-3. Via een mooi uitgespeelde goal van Marieke wordt de ruststand 11-5.

Na rust gaat het goede verdedigen vrolijk verder. De 5-1 verdediging wordt door de dames deze wedstrijd uitstekend uitgevoerd en er komt vrijwel niemand van Oliveo doorheen. Ginger, Idy en Maegan gaan voorop in de strijd en Yvette pakt alles wat er te pakken valt en pas na 13 minuten scoort Oliveo de eerste treffer na rust. Roda is dan al naar 13-5 uitgelopen.
Gestaag wordt de voorsprong ook de 2e helft uitgebreid door mooie aanvallen. Met name het vrijspelen van de cirkel lukte diverse keren. Marieke heeft uiteindelijk met 2 goals het slotakkoord en brengt de eindstand van 20-10 op de borden.

Een mooie overwinning waarvoor de basis lag in het uitstekend verdedigen en het keihard werken voor elkaar. Eigenlijk is het simpel. Elk doelpunt van de tegenstander dat je voorkomt, hoef je zelf niet te scoren.