DS1: Sportieve revanche tegen Savosa

De eerste wedstrijd tegen Savosa in de competitie ging verloren en ook de bekerwedstrijd tegen de dames A van Savosa eindigde in een zure nederlaag. Dus waren de dames van Roda uit op sportieve revanche. En ze begonnen fel zodat er binnen een paar minuten een 4-0 voorsprong op het bord stond. Maar Savosa is een taaie tegenstander en weet in het tweede gedeelte van de eerste helft de stand weer gelijk te trekken. Ondanks prima verdedigen van Vera, Maegan, Karin en Marieke en goed keeperswerk van Eva en Yvette blijft de stand tot de rust gelijk en gaan we met 8-8 aan de thee, mede door een fraaie treffer van Kim.

In de 2e helft schiet Roda opnieuw goed en komen ze al snel weer 3 doelpunten voor. Simone (6x) en Yentl (5x) scoren er lustig op los en zijn prima op dreef in de gehele wedstrijd. Maar Savosa komt ook nu terug in de wedstrijd en geeft zich niet makkelijk gewonnen. Idy, Myrthe en Ginger gaan voorop in de verdedigende strijd en een minuut of 4 voor tijd is de stand 15-15 en is het heel spannend. De wedstrijd kan nog alle kanten op als de coach van Savosa zich met de arbitrage gaat bemoeien Dat levert hem een rode kaart op en daardoor moet ook een van de speelsters 2 minuten naar de kant. Geen slimme actie dus en Roda maakt daar dankbaar gebruik van. Nikki brengt met 2 goals op rij haar totaal deze wedstrijd op 6 en het beslissende gaatje is geslagen. De eindstand wordt uiteindelijk 18-15 en dus hebben de meiden van Bert hun verdiende revanche voor de eerdere nederlagen.