DC1: Maatje te klein

Ik kreeg tijdens deze wedstrijd regelmatig flashbacks aan wedstrijden die we in de hogere poule hoger gespeeld hadden. Er werd niet fel aangepakt, tempo was te laag, de tegenstander was feller, en als er dan een schot op doel kwam stond daar een goede keeper. Het andere team was gewoon wat verder in zijn ontwikkeling.

Er was 1 verschil. Deze keer waren wij het andere team.

We waren duidelijk een maatje te groot voor onze tegenstanders. Mentaal en fysiek.

Romy liet haar tegenstander geen kans en ook de rest liet zien dat ze afgelopen wedstrijden en trainingen veel geleerd hebben. Anne maakte zelfs 4 doelpunten! (een vanaf een meter of 13!) Ook Jill pikte haar puntjes mee en Anouk ramde zichzelf door de verdediging. Na een uitstekende 1ste helft te hebben gekeept liet Laura zien dat zij ook heel hard kan gooien aan de rest van het team. Femke schoot er een paar mooi van een afstand in en ook Sterre, Anoek (keeper tweede helft, heel goed gedaan!) en Talitha pikte hun puntje mee.

Emi was helaas ziek maar Isabel was, ondanks haar blessure, komen kijken. TOP!

Het nadeel van zo’n wedstrijd is dat de meiden dan geen nut zien in een rustige opbouw. De term druk links of druk rechts heb ik in de tweede helft niet gehoord. Er werd veel individueel gespeeld waardoor men niet goed naar elkaar keek.

Maar ja, het is wel eens lekker om zo “ontspannen” een wedstrijd te spelen. Ook al gaven de meiden na de wedstrijd aan dat ze liever tegen sterkere teams spelen.

Eindstand 27-4

Goed gedaan meiden

Jullie coaches