DC1: Roda DC1 – DWS DC1

Zaterdag 12 September 2020 was het weer zover en mochten de meiden weer ballen. Vorige week was de uitslag dusdanig dat we toch wel met hoge verwachtingen gingen verzamelen. Hoe zou deze wedstrijd verlopen, je weet niet wat je kunt verwachten. Je kan ook zomaar weer een keer van de mat gespeeld worden door van die pittige meiden. We begonnen de wedstrijd goed met de tos hadden we bal en een afspraakje is dat als we bal hebben dat het eerste doelpunt voor ons moet zijn. Maar helaas verloren we de bal en kwam er direct een tegenaanval. Gelukkig werd daaruit niet gescoord door een goede redding van onze keepster, en konden wij het nogmaals proberen. Nu ging de bal er gelukkig wel in en was de toon maar vast gezet. In tegenstelling tot veel voorgaande jaren waren wij nu eens de pittige meiden!! De eerste helft verliep voorspoedig en de doelpunten vlogen de keepster van de tegenpartij om de oren. Met een flinke voorsprong gingen we de rust in.
De tweede helft verliep wat rommeliger en niet allen ballen kwamen mooi aan. Slordig balverlies. Komt dat dan omdat jullie voor staan? Ik kan me de wedstrijden nog goed herinneren waarbij de uitslagen de andere kant op vielen. In zulke wedstrijden zijn jullie minder slordig en meer gefocust, probeer dat ook in dit soort wedstrijden vast te houden. Voorop: altijd blijven jullie positief en ook collegiaal. Jullie gunnen elkaar de puntjes, maar gaan ook voor je eigen kansen, dat is goed. Een uitdaging voor nu, te spelen waar jullie op trainen en om ook de kansen weten te creëren voor de meiden die iets minder aan scoren toekomen, samen komen jullie heel erg ver!! Maar blijf ook vooral veel plezier maken. Komende zaterdag weer een nieuwe wedstrijd tegen een andere tegenstander; waar ik weer naar uitkijk! Ik ben blij dat ik dit met jullie mee mag maken!

Een enthousiaste wissel-coach-moeder.