HB1: Vergissing in sterkte tegenstander?

Vorige week een mooie wedstrijd tegen de Meeuwen en de eerst punten binnengehaald. Vandaag, zaterdag 12 september, een wedstrijd tegen ETC welke vorige week verloor van EHC (17-28).

Sven kon niet meespelen door een blessure, gelukkig was Tim (HC1) bereid om mee te spelen. Bedankt Tim! Dus geen wissels wat een aanslag zal maken op de conditie van de spelers.

Voor de wedstrijd waren ze in opperbeste stemming, ETC stond onderaan in de poule dat kon betekenen dat we een kans maakte. Ik was iets minder optimistisch, ETC was vorig seizoen al een sterk team en een wedstrijd verliezen kan een heel ander beeld geven. Misschien een sterkere tegenstander?

Bij het warmlopen werd Anthony al geplaagd door een wesp en kreeg een licht prikje onder zijn oog, Antibite er op en koel houden. Gelukkig is Anthony niet allergisch voor wespen en werd het niet te dik. Waren deze twee zaken een voorbode van het verloop van de wedstrijd, Sven geblesseerd en Anthony een steek van een wesp.

Dat we thuis speelden gaf ons wel een sterker gevoel, zeker door de aanmoedigingen van het publiek welke in groten getale aanwezig waren.

Uiteindelijk werden we met onze neuzen op de feiten gedrukt, ETC hadden 4 wissels op de bank en er waren weinig wisselingen in de samenstelling van het team ten opzicht van het vorig seizoen. Als zij in deze samenstelling verloren van EHC dan mogen wij onze borst wel nat maken voor die wedstrijd. Dit is voor latere zorg.

De wedstrijd werd gedomineerd door ETC en wij lieten ons op sommige momenten meeslepen en speelde niet ons eigen spel. Snelle tegenaanvallen zijn alleen mogelijk wanneer er voldoende wisselspelers op de bank zitten en/of je een conditie hebt die dit aankan.

De momenten wanneer we ons niet mee lieten slepen door het spel van ETC waren goed en doordacht, er werd druk gezet en gaten getrokken waardoor we konden scoren. Ook veel doelpogingen stranden op de vaste keeper van ETC, welke goed stond te keepen, of onze schoten op het doel waren niet gericht.

De eindstand, die het nieuw gesponsorde scorebord aangaf, was 10-28.

Ik heb veel geleerd van deze wedstrijd.

Bedankt voor jullie positieve inzet bij deze wedstrijd.

Jullie Coach