50 jaar Roda ’71

September 1998 is het voor mij begonnen: De eerste stappen op het handbalveld. Na een aantal keer een wedstrijd te hebben bezocht van mijn oom, die toen nog in het eerste van Roda’71 speelde, was ik verkocht. Inmiddels zijn we bijna 23 jaar verder en speel ik zelf al jaren in het eerste. Niet alleen vanwege het handbal is het dat ik al zo lang bij de vereniging ben, het is voor een groot deel ook al het andere eromheen. Zo’n 10 jaar geleden ben ik begonnen in het bestuur, na een aantal jaar als penningmeester was vorig jaar de stap naar voorzitter voor mij een logisch vervolg.

Al bijna 23 jaar kom ik ongeveer 3 keer per week bij Roda’71, om te handballen, als vrijwilliger maar vaak ook voor de gezelligheid en om een wedstrijd te kijken van andere teams. In al die jaren heb ik veel meegemaakt, de vereniging (en mezelf) zien ontwikkelen en vriendschappen opgebouwd. Na al die jaren voelt Roda’71 als een soort tweede thuis.

Terugkijkend op mijn jaren bij Roda’71 zitten de mooie verhalen voor mij meestal in de kleine dingen, zoals de donderdagavonden met een groepje discussiëren over het handbal, de vereniging (en soms ook serieuze zaken) en op zondag met het team een biertje drinken na de wedstrijd en dan samen met de andere seniorenteams spontaan besluiten te gaan barbecueën.

Maar voor mij zijn de verenigingsactiviteiten waarbij de jeugd en senioren samenkomen de hoogtepunten van het seizoen. Zo kijk ik uit naar het moment dat we weer met z’n allen op kamp kunnen gaan en er weer een verenigingsdag is met wedstrijdjes en activiteiten eromheen. Op die momenten zie je namelijk echt de kracht van de vereniging. Jong en oud(er) maken er met elkaar een onvergetelijke dag van.

In augustus bestaat Roda’71 50 jaar, een heel mooi jubileum. We hebben het grote feest moeten uitstellen naar eind seizoen 2021-2022. Wel gaan wij in de 50 weken tot het feest stilstaan bij de geschiedenis van de vereniging en de verhalen en herinneringen van (oud-)leden.

Mijn verhaal is maar een klein deel van die geschiedenis en dus ben ik op zoek naar jouw verhaal. Deel je mooiste, leukste of grappigste verhalen. Vertel hoe je bij Roda’71 bent begonnen en wat je bindt aan Roda’71, wat jouw hoogtepunt of mooiste wedstrijd is en stuur je leukste foto’s en filmpjes naar ons op via . Wij plaatsen deze dan in de komende weken op de site.

Sander le Loux
Voorzitter