De oprichting

Handbalvereniging Roda ’71 is in 1948 opgericht door mevrouw Bep Dobber, beter bekend als Tante Bep. Zij raakte enthousiast van handbal en met nog wat anderen richtte zij Roda’71 op. Het sportveld lag op Laag Zestienhoven, maar omdat dit niet de meest ideale plaats was om een vereniging uit te bouwen werd het plan opgevat om te gaan verhuizen naar de Alexanderpolder.

Na overleg met de gemeente bleek dat het ledental te klein was om het bedoelde complex te gaan bewonen. Een fusie bleek de oplossing en samen met Neptunus werd in 1971 de Handbalvereniging Roda ’71 opgericht. Het tenue van Neptunus werd als clubkleur gebruikt: oranje-wit. Tijdens de eerste jaren in de Alexanderpolder diende een aantal houten keten als kantine en kleedkamers. Sinds 1984 staat er een prachtig complex bestaande uit een ruime kantine, vier grote en verwarmde kleedkamers en een vrijwel altijd bespeelbaar verhard veld.

Nu bijna 40 jaar na da de bouw van het complex is er in de buurt veel veranderd maar zitten we nog steeds op het complex aan de Rodaristraat. In de loop der jaren zijn er natuurlijk de nodige aanpassingen gedaan. Zo is de keuken in 2013 compleet vervangen, zijn er zonnepanelen geplaatst en zijn onlangs de toiletten en de hal gerenoveerd.

In 50 jaar tijd is er qua handbal ook veel veranderd: van 11-handbal en spelen op een grasveld met voetbaldoel (!) naar 7-handbal op een verhard veld. In het kader van het 50 jarige jubileum zullen we jullie wekelijks meenemen in de geschiedenis van Roda’71. Aan de hand van verhalen van (oud)-leden en vrijwilligers, foto’s en filmpjes komt er elke week een ander onderwerp aan bod. Wil je zelf iets kwijt over de vereniging, heb je nog oude foto’s, filmpjes of iets anders dat je wil delen? Mail dan naar  .