DS1: Ook tegen Twist duurt de ongeslagen status voort

Onder een heerlijk najaarszonnetje (in ieder geval voor het publiek) werd de 2e buitenwedstrijd thuis tegen Twist afgewerkt. Vorig seizoen werd er buiten niet verloren en ook vorige weer werd er knap gewonnen. Al een tijdje ongeslagen dus.
 
Tegen Twist worden er aanvallend veel kansen gemist in het eerste kwartier, of was de keepster van Twist echt zo goed? Omdat ook Twist slordig speelt, neemt Roda toch een kleine voorsprong door goals van o.a. Vera, Kim, Marieke, Floor en Roos. En daar zaten een paar hele mooie tussen. In de laatste 2 minuten voor rust wordt een lekker gaatje van 4 goals gecreëerd als Myrthe de ruststand op 10-6 bepaald.
 
Na rust is het met name de verdediging die de voorsprong vasthoudt. Idy laat niemand door en keepsters Eva en Yvette leveren op het juiste moment vakwerk af. Een overtal situatie wordt tot 3x toe prima uitgespeeld en 3x is Simone degene die scoort. Het beslissende gaatje van 6 doelpunten is geslagen en de wedstrijd wordt keurig uitgespeeld met nog meer goals van Nikki, Maegan, Myrthe en Marieke net als vorige week zijn er in totaal 9 verschillende speelsters die scoren.
 
Met een eindstand van 20-13 zitten er weer 2 punten in de tas bij het team van René. Op naar de wedstrijd van volgende week om de “winning streak” voort te zetten.