HS1: Nog even inkomen

Vandaag mochten ook de HS1 na bijna een jaar weer een competitiewedstrijd spelen. En dat was best nog even wennen. Zaterdagavond nog even zorgen dat de shirtjestas compleet is, er zondagochtend achter komen dat de tegenstanders ook in het oranje spelen, dus nog snel de reserve shirts regelen. We moeten nog even inkomen zeg maar. Gelukkig was het wel goed weer.

Met 3 geblesseerde spelers en 3 man op vakantie (inclusief de coach) was de bezetting mager deze eerste wedstrijd. Gelukkig waren Daan, Charlie. Raymond & Nick bereid mee te spelen. Bedankt mannen!

Met 1 wissel was de opdracht voor de wedstrijd simpel, rustig aan doen in de aanval, slim spelen en voorkomen dat we 60 minuten lang achter de tegenstanders aan moeten rennen.

De tegenstanders, HVV, bleek al snel een beetje de zelfde tactiek aan te houden. Alleen daar waar wij de eerste 20 minuten nog moesten inkomen begon HVV een stuk sterker. Fel in de verdediging en aanvallend lange aanvallen spelen en de kansen wel afmaken. Wij hadden duidelijk meer moeite met het vinden van het wedstrijdritme: Aanspelen net niet lekker, afronding niet scherp genoeg en verdedigend steeds net een stapje te laat. We stonden dan ook al snel met 9-1 achter en leek de wedstrijd gespeeld, gelukkig kregen we alsnog de slag te pakken. Er werd sterker verdedigd en de kansen nu wel afgemaakt, we kwamen goed terug tot 12-10 bij rust.

Deze comeback gaf vertrouwen voor de 2de helft.  Na wat wijze woorden van de interim coach gingen we met een goed gevoel de tweede helft in.

We starten nu een stuk beter, aanvallend speelden we het goed uit en verdedigend gaven we weinig kansen weg. Zo werd het eerste deel van de tweede helft een stuk spannender en ging het tot 17-17 gelijk op.

HVV had het in dit deel van de wedstrijd duidelijk moeilijker, mede door het sterke verdedigen en het goede keeperswerk kwamen ze nauwelijks tot scoren. En toen wij ook nog het tempo gingen opvoeren was het gedaan. Met 5 breaks op rij werd het verschil gemaakt.

We moesten even inkomen maar uiteindelijk een verdiende overwinning, 25-29.  Een mooie start van het seizoen.

Volgende week spelen we thuis om 13:15 thuis tegen WHC. Hopelijk zorgt de support van veel thuispubliek ervoor dat we dan beter van start gaan. Dus tot volgende week!