DS3: DES ’72

Wat een mooie dag om te handballen. Het zonnetje scheen en het was (zolang we niet actief waren) een lekker temperatuurtje. Zoals altijd was ons team weer positief en hadden wij zin in de wedstrijd. Vorige week behoorlijk verloren.. Deze week gaan wij er weer keihard tegenaan! Uiteraard samen met onze geweldige coach, die ons nog steeds met veel plezier coacht (toch Luuk?!?).

Om 12.00 uur klonk het startsignaal. DES, een team dat vorig jaar een poule hoger speelde en nu samen met een aantal recreanten bij ons in de poule is gestart. 
Om 12.05 liep het zweet uiteraard al over ons rug en baalden wij flink van het zonnetje. Gelukkig stonden er aan de andere kant van het veld wat bomen en konden er 3 man in de aanval van de schaduw genieten. 

In de afgelopen trainingen hebben wij onder andere geoefend met twee wissels, namelijk de “5” en de “lang”. In de trainingen gaan de wissels steeds beter en snappen wij nu ook het doel van de wissels. Tijdens de wedstrijd is het toch anders en halen wij er nog niet uit wat we in de trainingen wel al een beetje kunnen.
Daarom besloten wij vooral ons te focussen op de druk vanuit de hoeken.   
Deirdre had een mooie afspraak gemaakt met Demi voor dit seizoen begon. De afspraak was: 1 doelpunt tegen HVOS en 2 doelpunten tegen DES. Vorige week schoot zij een mooie penalty erin en deze week maakte zij in de 1ste helft 2 mooie doelpunten! Op naar 3!
Met deze 2 mooie doelpunten sloten wij ook de eerste helft af. 

In de pauze vertelde Luuk ons uiteraard wat wij al goed deden, maar voegde er ook een preek aan toe met wat er ontbrak in de eerste helft.  Namelijk: GOED DRUK ZETTEN EN OOK DOORGAAN! Daarnaast legde hij ons uit wat de bedoeling is van het verdedigen van de cirkel.  Gelukkig had hij een map bij zich om het uit te tekenen, zodat het voor ons ook visueel werd.

Met Luuk zijn krachtige woorden in ons achterhoofd, startten wij weer vol goede moed aan de 2e helft. Wij hadden het goed begrepen en ieder van ons ging met meer kracht druk zetten.  DES moest veel sterker gaan staan in de verdediging. Er is nog een doelpuntje gevallen door het goed neerzetten van de aanval! Ook in de verdediging ging het een stuk beter. De mid achter verdedigde de cirkel en de opbouwers hielpen waar nodig was.

Met drie doelpunten in ons zak, sloten wij de wedstrijd af. DES had iets meer doelpunten gezet, waardoor ze net van ons hebben gewonnen. Volgende keer beter! Met goede moed en positieve vibes kijken wij uit naar de volgende wedstrijd.  Gezellig thuis met hopelijk veel publiek.

Groetjes DS3