DS1: Teamwork makes the dream work

Op een zonovergoten Roda sportveld staat voor de dames de wedstrijd tegen Velo op het programma.

Blijven de dames (deze wedstrijd zonder Eva en Vera) wederom ongeslagen?

Vanaf het begin laten de Roda dames daar geen misverstand over bestaan. Door mooie aanvallen en prima break-outs staat er via goals van Floor, Maegan, Nikki en Yentl bij rust een 8-5 voorsprong op het scorebord.

Na rust beginnen de Roda dames uitstekend. Verdedigend zit het potdicht en keept Yvette geweldig. Via Marieke en Myrthe wordt het beslissende gaatje direct geslagen en loopt Roda uit naar 12-7. Ook Idy, Roos, Kim en Yentl scoren een of zelfs meerdere keren. Simone vindt de kruising met een fraai afstandsschot, waarbij je iedereen hoort denken: dat doet ze anders nooit 😜. Velo probeert van alles om de Roda aanval te ontregelen. Van 6-0, naar 5+1, naar 3-3 maar niets houdt de scoredrift van de Roda dames tegen. Mooi detail is dat alle 10 veldspelers minimaal 1x hebben gescoord zodat we van een echte teamprestatie kunnen spreken.

Met 24-13 wordt een dikke overwinning bijgeschreven. René heeft er een heel leuk spelend team van gemaakt dat elkaar de bal gunt en verdedigend hard voor elkaar werkt. En dat belooft wat voor de rest van het seizoen.