HS1: Goede start van het seizoen

Een start van het seizoen met 3 spelers geblesseerd en elke week nog minimaal 2 speler op vakantie klinkt niet als een ideale start van het seizoen. Helaas is dat wel de situatie bij HS1 op dit moment. De eerste 2 wedstrijden hadden we met aanvulling vanuit HS2 gelukkig een aantal wissels. Vandaag kwam het met de eigen wedstrijd niet goed uit. HS2, wel
bedankt dat we Nick weer mochten lenen! (Als hij zo blijft keepen houden we hem misschien wel) Om toch een wissels te hebben had Thijs zelf ook een tenue aangedaan, zo kon hij een paar minuten invallen als het echt nodig was.

Een voordeel van weinig wissels is dat de paar spelers die er wel zijn veel ritme opbouwen en snel op elkaar ingespeeld kunnen raken. Waar het de eerste wedstrijd nog wat onwennig en rommelig was, werd vorige week al een goede wedstrijd gespeeld. Beide wedstrijden werden gewonnen en dat gaf bovendien extra vertrouwen voor de wedstrijd van vandaag, uit bij SOS
Kwieksport.

SOS Kwieksport is een bekende ploeg. Fysiek, een aantal snelle spelers en met 2 goede schutters op de opbouw. Afgelopen jaren hebben we hier regelmatig spannende wedstrijden tegen gespeeld.

We begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Verdedigend werd er hard gewerkt om de opbouw van SOS Kwieksport niet teveel ruimte te geven voor een schot op doel. Aanvallend lag het tempo hoog. Met een aantal snelle break outs wisten we een klein gat te slaan. Na een kleine 10 minuten kwam SOS Kwieksport beter in de wedstrijd en ging het tot rust verder gelijk op. Ondanks dat het tempo redelijk hoog lag was iedereen fit genoeg om de tweede helft er een schepje bovenop te doen. Het doel was om snel een gat te slaan om daarna de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Even leek SOS mee te willen gaan in dit hogere tempo maar al snel werd duidelijk dat ze dit niet konden bijhouden. Met nog een kwartier te spelen stonden we 8 punten voor, een verschil wat SOS Kwieksport niet meer goed kon maken. Het laatste deel werd effectief uitgespeeld, verdedigend weinig weggeven en aanvallend goed de kansen benut. Hiermee was de 3de overwinning op rij een feit.

Tot slot nog enkele hoogtepunten van deze wedstrijd die ik jullie niet wil ontnemen:

Het fijne was dat Jochem een keer een avondje niet gezopen heeft en nu wel in staat was om te scoren (en gelijk de helft van de doelpunten voor z’n rekening nam)

Luc zover gaat om te winnen dat hij 2 maal de bal stopte met zijn gezicht.

Carlo de hele wedstrijd heen en weer heeft gerend zonder de bal te krijgen en toen hij eindelijk de bal kreeg zijn kans miste.

Thijs toch ongeveer 5 minuutjes heeft moeten spelen, maar dat hij leuk zijn best deed.

Voor Jasper bleek het grootste obstakel in de dekking van SOS Kwieksport toch echt Luc te zijn, toen hij probeerde hem voorbij te lopen maar zelf tegen het asfalt ging.

Gus ondanks zijn lange afwezigheid, na de wedstrijd in de kleedkamer doodleuk nummer 18 uit z’n broekzak haalde.

En Joost blij was dat hij af en toe mandekking kreeg zodat hij kon uitrusten en zo de 60 minuten volmaken.

Dus ondanks dat we nog niet compleet zijn, zijn we dit seizoen goed gestart. Hopelijk trekken we dit door naar volgende week, dan staat de uitwedstrijd tegen Twist op het programma.