DS2: Wisselvallige start van het seizoen

Na 3 wedstrijden is het tijd om ook iets van ons te laten horen. Het liefst schrijf je dan een verslag na een ruime overwinning of een wedstrijd waarin alles perfect verloopt. De wedstrijd tegen de koploper lijkt dan misschien niet de beste wedstrijd om iets over te schrijven. Maar soms zijn dat ook de wedstrijden waar je het meeste van kan leren.

Binnen DS2 zijn er sinds vorig seizoen best wel wat veranderingen geweest. 2 spelers zijn gestopt en 5 junioren zijn erbij gekomen. Van wekelijks blij zijn met 2 wissels zijn ze er nu alle 6 inclusief een 2de keeper. Daarnaast hebben we met Marcel ook nog een nieuwe coach. Dit is best wel wennen voor iedereen. En dat was te zien de afgelopen 3 wedstrijden.

De eerste wedstrijd tegen MSV werd nipt verloren. Aan inzet geen gebrek maar het team was duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld, al hielp het spelen op kunstgras ook niet mee.

De tweede wedstrijd, thuis tegen Westlandia werd wel gewonnen. Een wedstrijd die lang spannend bleef, met name door onze eigen wisselvalligheid. Bij vlagen een goede wedstrijd, maar ook momenten waarop er erg rommelig werd gespeeld. Gehaast met schieten, slordig met aanspelen en te afwachtend in de verdediging. Op momenten waarop er wel op snelheid en met overtuiging werd gespeeld waren we duidelijk de betere partij en liepen we alsnog uit. Op deze momenten is de potentie van dit team goed te zien.

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Verburch DS1 op het programma, de koploper. Al zegt dat na 2 wedstrijden niet veel. Wel werd aan de hand van de uitslagen van Verburg duidelijk dat we, om deze wedstrijd te winnen, 60 minuten lang ons beste spel moesten gaan laten zien.

Helaas liep het iets anders. We begonnen niet scherp, wat terughoudend en gaven Verburg alle ruimte om hun eigen spel te spelen: hoog tempo, veel breaks outs en schieten van afstand. We stonden dan ook al snel achter en wisten dit ook niet meer om te buigen. Maar zoals gezegd, ook van deze wedstrijden kun je leren. Verburg was vandaag in alle opzichten net iets scherper. Sneller in de tegenaanval, feller in de verdediging, baltempo lag hoger, ze waren gretiger op het onderscheppen, eigenlijk datgene wat wij in de andere wedstrijden bij vlagen hebben laten zien maar nog niet een hele wedstrijd kunnen vasthouden.

Het seizoen is pas net begonnen, we moeten nog aan elkaar wennen, maar het is duidelijk dat er in dit team veel meer zit dan we tot nu hebben gezien. Als we de komende weken net zo fanatiek blijven trainen dan zal je zien dat het steeds beter gaat lopen, de wisselvalligheid minder wordt en er nog een hoop mooie wedstrijden gaan volgen.

Volgende week spelen we om 12:00 thuis tegen Helius. We kunnen de support goed gebruiken!