DB1: Donderspeech of peptalk? Het werkte

Op zaterdag 18 september mochten we aantreden tegen de Gorinchemse Handbalvereniging Achilles.

We moesten om 10.15 uur aantreden dus toch nog op tijd wegrijden vanwege de afstand. na een slordige drie kwartier rijden kwamen we aan bij een groot sportcomplex waar het voetbal duidelijk in trek was en de parkeerplaatsen schaars. Na wat rondjes lopen bleek de handbalclub in een wat verouderde locatie verstopt achter de voetbalvelden. Maar goed, uiteindelijk heeft iedereen het kunnen vinden.

Na de warming up en de professionele fotosessie voor de nieuwe teamfoto’s gingen de dames van Roda van start.

Nou ja van start… de eerste helft was een wat tam begin voor Roda waarbij we ons een beetje de kaas van het brood lieten eten.

Het samenspel verliep nog niet zo vlot, en er was te vaak balverlies door passes die niet aankwamen. Ook kon de tegenstander ondanks de beperkte schotkracht toch nog vaak op het Roda doel vuren.

De strafballen tegen en een gele kaart hielpen ook niet mee om in de eerste helft al voor te staan. De scheidsrechter was goed en neutraal aan het fluiten en zag niet veel over het hoofd, ondanks haar lengte. Met name de vanuit de 9 meter gegooide stuitballen van Achilles troffen in de eerste helft vaak doel. Natuurlijk was onze keeper wat gehinderd door haar enkelblessure, maar nadat onze de verdediging op aandrang van de coach zich hergroepeerde om de keeper te helpen ging het stukken beter.

Stonden we in de eerste helft nog met 9-8 achter, in de tweede helft stond er een heel ander Roda team.

Waarschijnlijk is er een donderspeech gegeven in de rust of is er op een of andere peptalk door de coach gehouden…, hoe dan ook het had effect.

De dames van Roda speelden in de 2e helft wakkerder, actiever, sneller, fitter en het resultaat was uiteindelijk een dikke winstpartij met 11-19.

Mooi om te zien dat er goed opgebouwde aanvallen werden opgezet.

Of om het anders te zeggen, de eerste helft is goed benut om de tegenstander af te tasten en zijn in de tweede helft zijn de kansen verzilverd en is de winst gepakt.

Mooi eindresultaat, al lijkt het wat effectiever om meteen in de 1e helft al wakker aan de wedstrijd te beginnen…

In ieder geval een vermakelijke pot handbal met teams die redelijk in evenwicht waren.

Tot slot ook nog mooi dat uiteindelijk niemand een parkeerbon heeft gekregen.