HB1: De nulmeting bij HVOS

HVOS was het vandaag. Heel Veel Ongenoegen Spuien dus. Althans, het enige vervelende woord wat eruit floepte was “bek”, maar dat was terecht om die pratende keeper van ons eens een beetje af te snauwen. Niets excuses! Niets “Ja maar..” Niks maar! Houd je … dat dus.

Aan onze “last hope of defense” ligt het namelijk niet. Tuurlijk, je krijgt de ballen om je oren… Maar heb jij je teamgenoten ECHT zien verdedigen dan? Neeuh.. Dus… Houd je … “snavel” had beter gepast. Juist in dit soort wedstrijden moet jij je gedachten meteen omzetten in “Ah! Ik kan lekker veel oefenen!” Want je doet het goed!!

Maar zoals gezegd tegen de rakkers; laten we deze wedstrijd vooral even niet vergeten, we hanteren hem als nulmeting. Na deze met 23-5 verloren partij, gaat alles beter.

  • Geen doodlopende momenten door als je aan de ene kant iets inzet, wat faalt, ook meteen door kunt gaan naar de andere kant zonder steeds met tijdspel geconfronteerd te worden
  • In de aanval verder van de 9 meter af en later instarten
  • Druk zetten tot (en niet tot en met) je wordt verdedigd en loop elkaars gat niet dicht…
  • Verdedigen doen we met handen op borsthoogte, niet langs je zij
  • Een sporttas met sportschoenen meenemen kan handig zijn als je mee wil spelen, zo hebben we normaal 5 wissels en zo nog maar 1
  • En het aloude bekende… Als je gooit op het doel… GOOI MET OVERTUIGING!

Je kunt wat dat betreft nog beter de bal met overtuiging ver over het doel gooien, dan zo’n zwak schot richting de keeper. Als we daarna dan iets mompelen langs de kant met “uch… Laag, met stuit” zal de keeper namelijk ook wat meer zenuwen krijgen wetende dat ze zo hard op hem gaan afkomen…

Dus…

Heel Veel Oefenen Stelletje… Bengels 😉

#DoubleTrouble