DS1: Trainingsweekend in Limburg

Afgelopen weekend was dames 1 op trainingsweekend in Limburg. De scherpe Instagram-volger heeft al wat foto’s en video’s voorbij zien komen. We mochten overnachten bij de moeder van Floor. Ingrid, mocht je dit verslag lezen, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid en de support tijdens de wedstrijden.

Het trainingsweekend was niet alleen bedoeld om te trainen, maar stond ook in het teken van teambuilding en doelen stellen. Toen iedereen vrijdagavond was gearriveerd, werden er teamdoelen en persoonlijke doelen opgesteld onder het genot van een heerlijke Limburgse vlaai en een zelfgemaakt welkomstdrankje. We hopen dit seizoen elkaar nog beter te kunnen vinden door de loopwegen optimaal te benutten. We willen spelen als team, waarbij we gebruik maken van de individuele krachten binnen het team.

De volgende ochtend begonnen we fris aan de dag. We werden om 10 uur in de sporthal van BFC verwacht voor de training. Tijdens de training is er ingezet op de verschillende posities. Doordat we een hele zaal hadden, konden de eerste lijn speelsters op de ene helft trainen en de tweede lijn speelsters op de andere helft. Het was even multitasken voor René, maar dankzij meedenken van het team was het voor eenieder een fijne training.

Na een lunch en wat spelletjes stond Laser gamen op het middagprogramma. Het team werd verdeeld in team blauw en team rood. De eerste ronde was buiten tussen de bomen met winst voor team rood. De tweede ronde was binnen in een donkere zaal met obstakels. Dit zorgde voor extra spanning en mooie situaties. Na het lasergamen zijn we gelijk doorgegaan naar het Italiaanse restaurant in Sittard en met bolle buikjes reden we naar de sporthal voor de eerste wedstrijd van het weekend tegen Noav.

Onze verwachting was dat iedere club in Limburg snel en technisch zou spelen en dat wij als Rotterdamse club het spel fysiek zouden aangaan. Niets bleek minder waar. Noav speelde ook fysiek, waardoor het een zware wedstrijd werd welke gelijk opliep. We wilden sneller spelen, sneller omschakelen en meer kijken naar de cirkel. René gaf ons een duidelijke opdracht: zorg dat je op snelheid blijft spelen en loop je wissels. In de tweede helft hielden we ons hoofd koel in de warme zaal. De uitslag was niet belangrijk, maar toch kwam de winnaarsmentaliteit van het team naar boven. Door een sterke verdediging, goed keeperswerk en mooie loopwegen liepen we het veld af met 11-14 winst.

Zondagochtend moesten de luchtbedden en slaapzakken weer worden ingepakt. Terwijl een groot deel van het team buiten stond hoorden we ineens een gil. Wie van de dames was dat? Of was het wel één van de dames??? Wat bleek, onze stoere coach had een torretje gezien…

Om 11 uur stond de eerste wedstrijd tegen BFC op de planning. Een leuk handballend team waarbij persoonlijke doelen gelijk werden aangegrepen. Ook werden de systemen regelmatig geoefend en stond de verdediging weer als een huis. Met een uitslag van 18-23 (eigenlijk 24, de scheids verontschuldigde zich nog) winst liepen we opgetogen het veld af.

Na de lunch stond de tweede wedstrijd wederom tegen BFC op het programma. De warming up voelde al zwaar na dit intensieve weekend en we wisten dat we ons koppie erbij moesten houden om ook van deze wedstrijd een mooie pot te maken. Het leek er even op dat we deze wedstrijd zouden verliezen, maar ook hier kwam de winnaarsmentaliteit weer naar boven (15-18). Vermoeidheid speelde een rol, maar één ding is zeker in dit team. Zolang wij met deze teamspirit blijven knallen, moet de tegenpartij van goede huizen komen. Uiteindelijke hebben we de denkbeeldige punten van de drie wedstrijden in de pocket.