HB1: Tussen de druppels door

Afgelopen zondag mocht HB1 het opnemen tegen Westlandia met nog een vochtige bal zonder regen. Wederom met 1 wissel waar we er 5 gewend zijn, dus die “overmarge” is op zich niet verkeerd voor de tweede achtereenvolgende week.

Als je de afgelopen twee weken niet compleet traint, is het natuurlijk logisch dat de afspraken niet voor iedereen even helder zijn als je er niet op geoefend hebt. Maar ook hier geldt, oefenen op eigen initiatief en inzicht kweken doe je ook door het onbekende tegemoet te gaan…

Wat we vorige keer niet echt goed onder controle kregen was het eigen initiatief om door te spelen en niet steeds opnieuw te beginnen vanuit het midden als een ingezette wissel niet lukt. Hierdoor kregen we veel te vaak te maken met tijdspel. En dat, was afgelopen zondag dus niet het geval. Dat mag je zeker zien als vooruitgang!

Verdedigend werd er veel meer gecommuniceerd. Al wisten we soms niet op het juiste moment aan te pakken, toch was het minder gatenkaas dan vorige week.

Als we van hieruit verder bouwen aan een betere verdediging, meer initiatief en inzicht in de aanval, dan maken we grote stappen vooruit!

Waar nog flink aan gewerkt moet worden is die overtuiging in de schoten op het doel. Dat kan zomaar een paar doelpunten extra opleveren.

Deze lekkere sportieve partij met 29-15 verlies is desondanks een opsteker in positieve zin!

#DoubleTrouble