DS1: Buit(en) is niet binnen

De afgelaste thuiswedstrijd van de DS1 tegen DIOS moest het liefst nog voor de zaalcompetitie worden ingehaald en dus werd de thuiswedstrijd een uitwedstrijd. Gelukkig kon de wedstrijd daardoor op deze gure herfstdag in de ballonhal van DIOS plaatsvinden. Qua temperatuur maakte dat echter niet veel uit. Dat deze 2 ploegen bovenaan staan, maakte de wedstrijd extra spannend. Het tempo lag vanaf de eerste minuut hoog en beide teams konden dit ook technisch aan. Er was weinig balverlies en de aanvallen werden aan beide kanten goed uitgespeeld. Hierdoor vielen de doelpunten als rijpe appelen in de eerste 20 minuten, resulterend in een 7-8 voorsprong. Een klein dipje aan het eind van de eerste helft, waar Roda te geforceerd probeerde te scoren, zorgde  er echter voor dat de rust met een 13-11 achterstand werd bereikt. Voor Roda scoorden in de eerste helft Simone 3x, Nikki en Kim 2x en Floor, Myrthe, Marieke en Maegan allen 1 keer.

In de 2e helft blijven beide teams op prima niveau acteren. Eva en Yvette doen er alles aan om zoveel mogelijk ballen te stoppen, maar soms zijn de schoten te scherp. Yentl heeft de nodige pech met haar schoten, maar verdedigt ijzersterk. Beide teams lijken erg op elkaar qua spelopvatting. Er wordt vanuit een gesloten 6-0 dekking verdedigd en in de aanval een hoog baltempo gehanteerd met veel beweging, waarbij ook de snelle break out door beide teams een aantal malen succesvol is. In de 2e helft is DIOS echter net wat feller in de verdediging en net wat preciezer in de afronding. Dit geeft uiteindelijk de doorslag in de eindstand van 26-21. In de 2e helft scoren Simone en Nikki 3x en Floor en Vera 2x. Helaas dus te weinig om de buit binnen te halen.

Het team van Rene en de op het oude nest teruggekeerde Rosita maakt echter nog steeds vorderingen, dus dat belooft wat voor de zaalcompetitie die aanstaande zondag begint met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord handbal.