GC1: D saved the Day

Tja, ome Ad mocht zijn schaatsen uit het vet halen en ging al vol overtuiging richting Zadkine. Schaatsen toch? O nee! Het was Zevenkampse Ring, om daar de Gemengd C1 te begeleiden in hun eerste wedstrijd.

Ome Ad zou wel even zorgen dat dit meteen de laatste wedstrijd werd, als crisismanager moet je ze tenslotte de waarheid gaan vertellen. Dat D-tjes gedoe is nu echt over. Tijd voor de realiteit. Hard, edoch eerlijk sta je de groep te woord.

“Jongens, meiden, de kans is groot dat je overlopen wordt. Dat je heel veel doelpunten om je oren gaat krijgen, dat je nog heel veel moet leren, een compleet ander spel dan dat je gewend was.”

En daar sta je dan als Ad zonder patat (daar kwam Sven later mee langslopen) met een tegenstander die vrijwel dezelfde opbouw qua groep heeft als Roda ’71. We graaien alles bij elkaar en noemen het GC1.

Het enige verschil met WHC was dat de verhouding bij ons meer D dan C was. Vier D-tjes, drie C-tjes, geen wissel, en iemand die af en toe even moet uithijgen, een ander plotselinge duizeligheid heeft én… twee keer VIJFENTWINTIG minuten spelen in plaats van twee keer twintig.

Dit laatste was ome Ad even ontschoten te vermelden, of wellicht toch bewust.

Hoe dan ook, werd het compleet NIET de wedstrijd die we voor ogen hadden. Die 0-40 eindstand was na 5 minuten spelen al ontkracht door een 1-0 voorsprong.

Laten we niet vergeten dat we twee rakkers hebben die heus wel kunnen keepen en niet van plan waren het zo makkelijk weg te geven.

Ja, het was statisch, ja er was weinig snelheid (en maar goed ook, geen wissels), ja alles ging over het midden en kwam niet tot de hoeken.

En toch win je. Hoe dan? Van een tegenstander die wél snelheid maakt, die wel in de break proberen te gaan?

Feitelijk winnen ze alleen maar op zelf durven door te gaan, slim samenspel met een cirkelspeler en goed keepen. Dat was vandaag dus voldoende voor 14-8 winst.

Zorg dat ome Ad niet gelijk gaat krijgen op de lange termijn! Dus train vooral op dat instarten en dus verder van de 9 meter af staan. Betrek je hoekspelers in het spel, dan ontstaat er vanzelf beweging en maakt het voor een aantal spelers de weg vrij om met overtuiging te kunnen scoren.

En hoekspelers, je mag zelf ook gewoon wisselen met je cirkelspeler hè? Maak de verdediging maar gek!

Volgende week kan het gehalte C weer omhoog met 6 C-tjes, iets andere verhouding maar ook iets andere wedstrijd.

Succes komend seizoen, Ome Ad komt zondag 9 januari weer coachen!

Ad Interim