11 handbal

Toen Handbalvereniging Roda ’71 in 1948 werd opgericht werd er nog niet gespeeld op een verhard veld of in de zaal zoals nu, maar op een grasveld ongeveer ter grootte van een voetbalveld. Voor iedereen die bij de gedachte aan zo’n groot veld al moe wordt, de spelregels waren toen gelukkig iets anders dan nu. Zo werd er nog gespeeld met 11 spelers in het veld. Het veld was verdeeld in 3 vakken. Verdedigend en aanvallend mocht je maar met 6 aanvallers en verdedigers dit vak betreden. Het doelgebied (13 meter) en het doel (7.5 bij 2.5) waren wel veel groter. Pas jaren later zijn de spelregels en de afmetingen van het veld aangepast.

Om een idee te geven hoe dat er ongeveer uitzag hebben we hier en hier beelden van die tijd.

Ook bij Roda’71 hebben we nog jarenlang 11-handbal gespeeld en daar hebben we nog verschillende foto’s van zoals deze “demonstratiewedstrijd” bij de opening van ons verharde veld in 1985.

In het kader van het 50 jarige jubileum zijn wij op zoek naar de leukste verhalen, foto’s en filmpjes van jullie!  Dus heb jij nog foto’s of filmpjes van 11-handbal bij Roda’71, heb je leuke verhalen uit die tijd of is er iets anders dat je wil delen? Mail dan naar  .