DS1: Spannend potje

Altijd weer even wennen zo’n 1e zaalwedstrijd, zeker tegen een gelijkwaardige tegenstander als TOGB waar de laatste jaren al menig spannend potje tegen gespeeld is. Het was van 2 kanten zeker geen goede wedstrijd. Roda moest zijn best doen in de eerste helft om bij te blijven want er was constant sprake van een kleine achterstand. Verdedigend stond het best aardig en zorgden Maegan, Marieke, Idy en Vera er voor dat het aantal tegendoelpunten tot de rust onder de 10 bleef. Aanvallend kwamen de goals van Floor en Nikki 3x, en van Yentl  en Simone 1x. Wat leidde tot een 9-8 achterstand bij de rust.

In de 2 helft blijft het een slordige wedstrijd van met name Roda kant. Ondanks goed keeperswerk van Yvette en Eva en goals van Myrthe en Simone 2x en Nikki en Floor 1x, loopt TOGB uit naar een 18-14 voorsprong op een minuut of 7 voor tijd. Rosita zal een list moeten verzinnen en op de een of andere manier lukt dat  Nikki scoort de 18-15 en Yentl de 18-16. Met nog 3 minuten op de klok is het Floor die 18-17 op het scorebord zet. TOGB scoort niet meer en dan is het wederom Floor die de gelijkmaker scoort. In de laatste minuut krijgt Roda zelfs de kans om de overwinning uit het vuur te slepen, maar dat zou te veel van het goede zijn geweest.

Maar aan een mindere wedstrijd toch een puntje overhouden na heel de wedstrijd tegen een achterstand te hebben aangekeken is zo slecht nog niet.