DB1: Gatenmakers zijn smaakmakers

Dit weekend mochten we weer aantreden op het handbalveld . Dit keer tegen Helius DB2. Helius uit is altijd moeilijk. Zeker omdat het zo’n pokke eind rijden is, ze zitten namelijk in Hellevoetsluis. Om daar te komen ben je al snel 3 kwartier onderweg. (maar ja, dat moet Helius ook wanneer ze naar ons komen.) De wedstrijd begon om 18.00 uur.

In het veldseizoen hebben we tegen Helius DB1 gespeeld en die wedstrijd hadden we al verloren voordat de wedstrijd begon. (“wat zijn ze groot”). Laten we zeggen dat het niet onze beste wedstrijd hadden gespeeld… We hebben er wel heel veel van geleerd. Ik was benieuwd hoe de meiden de wedstrijd tegen DB2 zouden oppakken.

Iedereen was aanwezig en het is leuk om te zien dat de meiden zelf de warming up oppakken. Na een goede warming up kon de wedstrijd beginnen. De bal werd rustig rondgespeeld en iedereen was geconcentreerd. We hadden afgesproken dat we bij de basis zouden beginnen. Dus druk zetten vanaf de hoeken en als je een kans zag ervoor gaan! Nienke liet meteen zien dat zij dat wel van plan was. Bij de eerste de beste opening knalde ze op doel. Helaas werd hij tegengehouden door de keeper. De aanval van Helius was niet zo indrukwekkend maar door een uitstekend afstand schot kwamen ze op 1-0. Gelukkig zijn de meiden mentaal sterk genoeg om niet meteen in paniek te raken en de volgende aanval werd weer begonnen met druk rechts. Isabel zette goed druk op rechts waardoor Martje door een heel groot gat kon vliegen met de bal. Wat een aanval! Zo ging het in de aanval heel vaak goed. Alleen het afronden was af en toe onzorgvuldig.

In de verdediging werd redelijk verdedigd. Ik miste een beetje de felheid die ik zag tegen Vires. Komt dat dan door de tegenstander? Nemen jullie dat niveau over? Gelukkig was Jill op dreef met haar onderscheppingen. Wat heb jij hard gewerkt zeg!

In de rust stonden we met 2-8 voor.

De tweede helft moesten we weer een beetje inkomen. Voordat we het wisten had Helius een doelpunt gemaakt. Opletten dames! (geldt ook voor Helius maar daar kom ik zo op terug). In de verdediging werd Anoek strakker verdedigd maar de opbouwers loste dat heel goed op. Nienke kwam er een aantal keren goed langs maar helaas had de keeper er altijd een antwoord op, totdat ze besloot een keer een andere hoek te kiezen BENG doelpunt! Anouk was heel alert: De verdediging van Helius liep op hun dooie akkertje terug naar hun posities in de verdediging (een rekte nog lekker uit) waarop Anouk even versnelde en gewoon door de verdediging kon rennen en scoren!

Het druk zetten ging echt heel goed. Blijf wel kijken naar je teamgenoten. Ik zag, doordat er goed druk gezet werd, gaten ontstaan waar niets mee gedaan werd omdat er niet werd gekeken. Op het laatst merkte je dat de meiden moe werden. Het werd rommelig. Gelukkig floot de scheids af en konden we een 7-17 overwinning vieren.

Jill: Wat heb jij hard gewerkt! Wat kan jij goed onderscheppen. In de training laat je ook zien dat je over een uitstekend sprongschot beschikt. Blijf dat oefenen!

Martje: Gaan voor je eigen kansen doe je steeds beter! Blijf dat doen! Ook als je twintig keer achter elkaar door de verdediging kunt springen. Onderschat je schot niet. Schiet met overtuiging en blijf kijken wat de keeper doet.

Isabel: Wat zette jij goed druk op de hoek waardoor Martje scoringskansen kreeg. Ook pikte je lekker je eigen doelpunten mee.

Ilse: Op alle positie beschikbaar, wat is dat fijn. Een uitsteken schot en bloedsnel. Moet je niet gaan struikelen tijdens de break out! Dat doet pijn.

Sterre: Wanneer jij druk zet komen de gaten wel. Je hebt dan geen doelpunten gescoord maar wel je teamgenoten vrij gespeeld die daardoor wel konden scoren. Blijf oefenen op je schot.

Nienke: Wat ben jij fel! Wanneer de bal over de grond rolt spring jij zonder angst op de bal. Ook in de aanval zie je heel goed je eigen kansen!

Anoek: Wat straal jij rust uit in de aanval. Je hebt ook een uitstekend schot en je kunt heel goed passen. Ga wat meer voor je eigen kansen en passeer wat meer!

Anouk: Sterk in aanval en verdediging! Je bent altijd fanatiek. Probeer wat meer variatie in je aanvalsspel te krijgen dan ben je nog moeilijker te stoppen!

Laura: Jij bent net als Anouk fanatiek! Als keeper wordt je steeds beter. Je analyses in de rust zijn ook voor de rest heel nuttig. Blijf oefenen aan je lange pass.

Jullie trotse coach