D1: Team met potentie

Vandaag kreeg ik de mooie taak om met de D1 af te reizen naar Ventura voor de eerste zaalwedstrijd. Het leuke team bestaat uit 10 enthousiaste spelers die het naast handballen ook heel gezellig met elkaar hebben. Daarvoor wil je wel een ritje maken naar Schiedam.

Ventura was een bekend team voor ons. Ze spelen leuk handbal en het zal daardoor voor ons niet makkelijk worden. In de eerste helft mochten we beginnen met de bal. Het was weer even wennen om in de zaal te spelen en we moesten daardoor even inkomen. Gaandeweg de wedstrijd kwamen we er steeds beter in. Bij rust stonden we een paar puntjes achter, maar met nieuwe tips gingen we opgetogen het veld weer in. De tweede helft begon dan ook wat feller, waardoor we meer gaten kregen en een paar mooie doelpunten hebben gemaakt. Ook verdedigend moesten we keihard werken. Ventura wist namelijk vaak de bal te onderscheppen waardoor ze regelmatig de break-out in konden gaan. Gelukkig konden we hier wel snel op reageren en liepen we goed terug. En dat de tegenpartij dan ook doelpunten maakt, tja, dat is nou eenmaal handbal! Bij het eindsignaal stond er een score van 20-7 op het bord. Die 20 voor Ventura is jammer, maar ik ben trots op de 7 die gemaakt zijn! Dit zijn wel weer 5 doelpunten meer dan de vorige keer tegen dit team. We gaan vooruit!

Wist je dat:

Viënne zowel op de linker- als de rechter opbouw lekker heeft staan ballen?

Queenchely vandaag haar eerste wedstrijd heeft gespeeld en dit heel goed heeft gedaan? Ze stond aan de rechterkant zowel op de hoek als de opbouw.

Joppe sinds kort op de cirkel speelt en hier al enorme sprongen heeft gemaakt?

Thiago een hele goede linkerhoek aan het worden is?

Caithlyn vorig jaar bij ons is aangesloten en al goed op de opbouw- en hoekposities kan spelen?

Selm naast zijn positie in het midden ook op de cirkel zichzelf goed weet vrij te lopen?

Casper graag op de opbouw speelt (liefst links) en vanaf beide kanten mooie bewegingen kan maken?

Miloud een goede keeper is en ook op de rechterkant in het veld zijn steentje bijdraagt?

Kathy als enige in de tweede helft het doel durfde te betreden en dat ze daarnaast in het veld ook steeds meer vooruit gaat?

Maja aanvoerster is van het team en deze taak heel serieus neemt? Daarnaast speelt ze op het midden kan ze haar teamgenoten goed vinden.

En wist je dat de kinderen het zelf nog niet doorhebben, maar zij met elkaar echt grote sprongen maken in hun ontwikkeling en teamspel?

Volgende week spelen we om 11.00 uur in de Zevenkampse Ring tegen HVOS D1. Kom gerust eens een kijkje nemen bij dit groeiende sterrenteam!