HB1: De coach stopt ermee

“Waar is Erik?”, was de eerste vraag die ik kreeg nadat ik klaar was met het fluiten van de wedstrijd Roda ’71 GC1 tegen DWS HC1. Tja, wat moest ik ze vertellen.

Oke, het zit zo… Erik stopt ermee. Door de slechte opkomst bij de trainingen en resultaten van de afgelopen wedstrijden heeft hij gezegd te stoppen. Dus jullie moeten het met mij doen vandaag.

De schrik was zichtbaar op de gezichten van een aantal spelers. Dit zou ze hopelijk laten inzien dat het anders moet.

De Meeuwen zijn op bezoek in de Zevenkampse Ring, een oud teamspeler speelt daar nu en het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd werd gespeeld met meer overtuiging, zowel in de aanval als in de verdediging. Schijnbaar heeft het bericht dat Erik stopt iets met de jongens gedaan of waren ze uitgerust door het wegvallen van de laatste training? Mooie dingen in de aanval, er werd goed druk gezet. Bij het opbrengen van de bal werd er geroepen wat er gedaan moest worden en daarna werd datgene uitgevoerd wat ze wilden zonder te gehaast te zijn.

De beide teams waren aan elkaar gewaagd waardoor het gelijk op ging, soms werd er in de hitte van de strijd iets te vroeg gegooid zonder echt druk te zetten wat resulteerde in een bal hoog over, op de keeper of naast het doel.

In de rust het team gerust gesteld dat Erik maandag gewoon weer training geeft en weer aanwezig zal zijn bij de wedstrijden. Erik had vandaag ander leuke bezigheden, een tot twee keer uitgestelde verrassingsfeest dankzij Corona. Vandaag kon het het gelukkig wel doorgaan en deze wilde hij niet missen.

Opgelucht gingen de jongens de tweede helft in. Ze hebben laten zien dat ze het spel wel degelijk kunnen spelen.

Eindstand 15-16, het had ook andersom kunnen zijn. In veld staan met gelijkspel en bij 30 seconden op de klok is het belangrijk om het hoofd koel te houden zodat je kan overzien wat mogelijk is.

Soms is een gelijkspel ook winst.

Het hele team heeft mooie dingen laten zien, er zat meer overtuiging in de ballen die op het doel gegooid werden en een verdediging die beter stond.

#Trouble-zonder-double!