DB1: Boeiend en zenuwslopend kijkspektakel

Vandaag moesten we uit spelen bij het altijd weer uitdagende team van Rozenburg ASV Indus. Een team opgericht vanwege de industrie en zoals zij zelf zeggen ‘Ontstaan door de opkomst van de industrie, en wie oplet ziet en hoort bij thuiswedstrijden nog steeds diezelfde industrie’ (zie voor verdieping: https://www.asvindus67.nl/?page_id=85 ) .

Dus midden tussen de haveninstallaties ligt een mooie sporthal waar de wedstrijd plaatsvond. Na de QR check voor 18 plussers mochten wij als toeschouwers plaatsnemen. de meiden van het team mochten zonder QR check gewoon doorlopen….

De wedstrijd begon fris en met mooi aanvalsspel van Roda. Het ging weliswaar gelijk op maar langzaam liep Roda uit. Roda startte met verzorgd spel en creëerde daardoor prima kansen.
De tegenstanders waren niet zo nauwkeurig met op doel schieten en daardoor werden er van hun kant veel doelpunten gemist. Evenals een aantal strafworpen die tijdens deze pot werden gemist.

Beide teams kregen tijdens de wedstrijd een stuk of 4 strafworpen. Bij Roda werd het kanon Ilse in stelling gebracht en dat leverde een paar mooie rake strafworpen op. De verdediging van Roda stond eigenlijk altijd wel goed en daardoor kregen de Rozenburgers weinig kansen. Wel waren onze aanvallen naarmate de wedstrijd vorderde wat minder creatief en overtuigend. Naar de rust toe werd het spel van Roda wat afwachtend. Hierdoor kwamen er wat minder kansen en ook minder treffers. Bij de rust stonden we wel nog voor maar de marge was (al de hele wedstrijd) niet zo groot.

In de tweede helft zette het beeld van de 1e helft zich weer voort. Roda de betere ploeg maar niet zo effectief met scoren. We verzuimden om wat meer uit te lopen in de stand. Dat maakte het wel een boeiend en zenuwslopend kijkspektakel, dus ik denk dat het vooral een wedstrijd voor het publiek is geworden. Met klotsende oksels zaten we op de tribune te kijken of Roda haar voorsprong kon behouden. Het werd zelfs weer even gelijk maar in de laatste minuten van de wedstrijd, maar uiteindelijk stonden we met twee doelpunten verschil op een comfortabele voorsprong.

Professioneel uitspelen dan maar en de winst meepakken. Dat was ook het idee maar lukte helaas niet helemaal…. In de laatste 30 seconden van de wedstrijd wisten de Indus dames toch de bal nog in het doel te krijgen en werd de eindstand uiteindelijk 9-9. Los van de scheidsrechter die een verkeerde spelhervatting aangaf, had Roda dit natuurlijk niet meer uit handen moeten geven. Maar goed niet alles in het leven is voorspelbaar.

Desalniettemin geen verlies, wel een gelijk spel en wetende dat wij de betere ploeg waren. Weer voldoende punten voor de evaluatie. Die feedback heeft Meine inmiddels al verzorgd en de dames weten ook zelf wel waar vandaag de scherpte even net wat minder was. Voor de niet neutrale toeschouwer (zoals ik) was het in ieder geval een voortdurend spannende wedstrijd om te zien en wat dat betreft heb ik zeker een mooie ochtend gehad! Dat maakte de nabeschouwing in de auto met commentaar van Nienke en Martje des te interessanter…