Van keet naar kantine

Dat we 50 jaar op Rodaristraat gevestigd zijn, zegt natuurlijk niet dat de kantine ook 50 jaar oud is. Deze is namelijk 40 jaar jong en nog steeds een zeer bedrijvige plek voor de vereniging. Waar we niet alleen onze leden en tegenstanders iedere keer welkom heten, maar ook de vereniging de Prinsessen waar de oudere mensen uit de wijk van hun gezellige kaartavond kunnen genieten. Sinds een aantal jaar huisvesten we er ook dagbesteding van stichting Pameijer.

Begin jaren zeventig was de kantine eigenlijk een “keet”, en daar hebben we tot nu toe slechts een enkele foto van.

Begin jaren tachtig werd er met man en macht gewerkt aan de kantine zoals we hem nu kennen. En zoals je aan de onderstaande foto’s kunt zien, een degelijk bouwwerk want voorlopig staat deze kantine er nog steeds picobello bij! Dat gaat uiteraard gepaard met het nodige onderhoud om hem ook zo te behouden.

Uiteindelijk is op 25 september 1982 de kantine officieel geopend.

Maar ziet u het goed? Inderdaad. Op dat moment was er nog geen verhard veld. Dit heeft nog drie jaar op zich laten wachten totdat in 1985 het complex voltooid was.

Een kantine met verhard veld!