DB1: Ho chi wah

Wat een bloedstollend spannende wedstrijd vandaag! Niet te doen…

Roda speelde uit bij de Treffers in Krimpen aan den IJssel, waar de tribunes gesloten waren vanwege de maatregelen, maar de begeleidende ouders mochten in de zaal plaatsnemen.

Voor de wedstrijd nam Meine de dames nog mee de kleedkamer in om daar een geheim wapen uit te proberen: Ho Shi Wah. En dit lijkt te hebben gewerkt want ze kwamen super gefocust de kleedkamer uit om aan de wedstrijd te beginnen.

Roda opende de score, maar de Treffers maakten weer snel gelijk. En zo bleef het de hele wedstrijd heen en weer gaan, 1 doelpuntje voor, dan weer gelijk en weer 1 doelpuntje achter. Voor de (niet-neutrale) toeschouwer zenuwslopend. Maar wat deden onze dames het goed: samen heel compact verdedigen en lekker stevig aanvallen! Ook toen de Treffers onze midden opbouw helemaal vastgezet hadden, wisten de meiden zich goed te organiseren. Met de rust was de stand terecht in evenwicht: 9-9.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerst helft, maar na 11-10 voor, stond ineens een 14-11 achterstand op het bord. Gelukkig bleef iedereen kalm, ook toen 1 minuut voor tijd de klok stil werd gezet vanwege een blessure bij een van de tegenstanders, die op haar hoofd was gevallen.

Uiteindelijk stond de eindstand van 17-17 op het scorebord.

Enkele hoogtepunten:

  • Isabel heeft in de aanval meerdere stafballen in het voordeel van Roda veroorzaakt, helaas ook ten koste van een blessure bij zichzelf ☹
  • Ilse scoorde aan de lopende band, waaronder alle 4 strafballen 💪
  • Jill scoorde meerdere keren vanaf de cirkel
  • Laura stond fantastisch te keepen, geholpen door een solide verdediging
  • Nienke scoorde 2 keer vanuit de hoek, 1 keer door de benen van de keeper
  • Anoek leidde vanuit het midden de aanval heel sterk, waardoor ook Martje en Anouk hun doelpunt meepakten

Conclusie: een groot compliment aan de dames en coaches, een heerlijke wedstrijd om naar te kijken!