Het verhaal van: Miranda Ligterink

Zoals jullie ongetwijfeld wel weten bestaat Roda’71 in augustus 2021 al 50 jaar. Door de coronamaatregelen  kan dit nu helaas niet groots gevierd worden.  Daarom dat ik nu op deze manier terugkijk op de jaren dat ik actief ben geweest bij Roda’71.

Alweer 22 jaar geleden, in 1999, zijn mijn kinderen (Bryan, Michael en Kimberley) via vriendjes uit de straat op handballen gegaan. Zo kwamen mijn man en ikzelf ook in contact met Roda ’71. Allereerst als ouders langs te lijn en als chauffeur voor het heen en weer rijden naar de trainingen en wedstrijden. Daarna heb ik een tijdje in de jeugdcommissie gezeten en het wedstrijdsecretariaat van de senioren gedaan. En als laatste het voorzitterschap van de vereniging.

Na een periode van 7 jaar was ook mijn tijd gekomen om de voorzittershamer over te dragen.

Voor mij waren er diverse hoogtepunten. Onder andere de vele jeugdkampen, Zomeravondcompetities, de vele externe feesten die ook goed waren voor de vereniging, en het jaarfeest. Ook is er veel verbouwd in de kantine (bijvoorbeeld nieuwe keuken) en is er een nieuwe container voor de spullen aangeschaft. Dit is maar een kleine greep uit alles wat er is gedaan door al die vrijwilligers binnen de club. Wat mij dan ook is bijgebleven als voorzitter is dat Roda’71 NIET zonder hen kan. We hebben een verbouwing van de kantine achter de rug en een nieuwe container aangeschaft.

Nog steeds kijk ik daarom met een goed gevoel terug. Iedereen stond klaar om te helpen.

Ik hoop, dat ik als voorzitter heb kunnen bijdragen dat een ieder lid, hun familieleden, vrienden en kennissen, oud-leden en vrijwilligers graag bij onze vereniging komen en zich welkom voelen. Volgens mij is dat één van de punten die Roda’71 een mooie en leuke vereniging maakt voor iedereen.

Tot langs de lijn,

Miranda Ligterink