D1: Een maatje te groot

Afgelopen zaterdag moest de D1 naar Berkel en Rodenrijs voor de uitwedstrijd tegen TOGB D2. Helaas misten we Selm, Queenchely en Caithlin, gelukkig hadden we aanvulling van uit de E met Luna en Janna. Bedankt dames!

Het zou een pittige wedstrijd worden gezien de uitslagen van TOGB in deze competitie. De titel verraadt het al, ze waren een maatje te groot. Maar desondanks startten we vol goede moed aan de wedstrijd. Er werd goed gekeken naar elkaar, maar als snel merkten we dat het lastig was om elkaar ook echt te vinden en de bal goed over te spelen. De meiden van TOGB stonden regelmatig in de weg.

In de rust werden er wat tips gegeven over hoe we aanvallend toch nog een tandje bij konden zetten en dat er verdedigend beter aangepakt moet worden. Dit doet TOGB tenslotte ook!

In de tweede helft bleef de strijdlust en het doorzettingsvermogen van Roda zichtbaar, maar helaas liet TOGB zich niet uit het veld slaan. Dit resulteerde in een 22-4 eindstand. Een paar teleurgestelde gezichten, zeer begrijpelijk, maar als coach ben ik trots op het doorzettingsvermogen van het team.

Een compliment aan dit team voor met name de zelfreflectie na de wedstrijd. De kinderen vinden zelf dat ze beter moeten gaan verdedigen en dit willen ze met zijn allen oppakken. We gaan erop trainen en met deze wil om te leren, gaat het zeker goed komen.