HB1: Twee maatjes te groot

Vooropgesteld, vanaf aankomend weekend wordt het zelfs drie maatjes te groot, maar dat alles heeft te maken met het feit dat jongens en B-jeugd niet bepaald een vetpot is als het om de aantallen gaat.

Met slechts twee poules is de bewegingsruimte niet erg groot en moet je het gewoon doen met een aantal wedstrijden waarvan je bij voorbaat weet dat je aan het kortste eind zal trekken.

De mengelmoes waar wij mee rondlopen varieert van zeer kundig maar totaal geen body tot body en als het handbal betreft, net komen kijken.

Vorige wedstrijd was een dermate collectieve off-day dat de coach niet eens van plan was een verslag te schrijven.  Want verder dan de onderstaande twee regels kwam hij toch niet;

“Het mooiste doelpunt van het seizoen werd gemaakt door Sepp, en daar bleef het wel bij. Nou, oké, die dubbel save en penalty stoppen door Joshua mag er dan ook wel bij genoemd worden”

Dit was tegen Forholte welke verloren werd met 21-10, wat, als ze niet die collectieve off-day hadden even zo goed 18-16 had kunnen worden. En met de kwaliteit die er is had winst ook niet eens zo gek geweest.

Afgelopen weekend moesten we tegen Gemini, waarvan we natuurlijk wisten wat we konden verwachten. De 28-11 die daar behaald werd ging wel gepaard met een compliment van de coach van Gemini, die toch duidelijk wel verbetering zag in ons team ten opzichte van een eerdere wedstrijd tijdens het veldseizoen!

En waar komen we dan tekort? Tja, eigenlijk overal en iedereen, alleen elk op een ander gebied. Vooral trainingsuren maken was de afgelopen tijd wel een dingetje. Ziek, zwak, misselijk, corona, blessureleed en niet te vergeten als je eindelijk weer goed in je vel zit; de toetsweken…

We laten ons niet gek maken, want we spelen gewoon ons spel. We laten niet ons koppie hangen en raken daardoor niet heel erg geïrriteerd. En de tegenstander merkt het, we doen ons ding en zo goed mogelijk als we kunnen. Daar krijg je wel steeds het respect van de tegenstander voor terug omdat we ons niet “afreageren” met onsportieve acties.

Een ieder weet wel waar de verbeterpunten voor jezelf zijn, we hoeven ze hier echt niet te benoemen. Nou, alleen voor Sepp dan weer wel… Die kan net zo goed stoppen want zo een mooi doelpunt…. Ach, het mag best nog wel een keertje 😉

#DoubleTrouble