DS1: Een echte teamprestatie

Afgelopen zondag stond voor dames 1 de tweede thuiswedstrijd van het zaalseizoen op de planning, met als tegenstander DWS 2. De boodschap voor de wedstrijd was duidelijk: wees fanatiek en speel het eigen spel. Ga uit van de eigen krachten en maak gebruik van de snelheid binnen het team. Deze uitgangspunten hielpen tenslotte ook tijdens de wedstrijd gespeeld tegen DWS in het veldseizoen. Ondanks de afwezigheid van Yvette en met de geblesseerde Roos en Myrthe op de bank, werd vol goede moed begonnen aan de wedstrijd.

De gehele eerste helft ging het redelijk gelijk op. Eva liet vanaf het eerste moment zien dat er bij haar niet veel doelpunten te maken waren en door fel uitstappen van onder andere Idy, Yentl en Maegan in de verdediging werd de bal regelmatig onderschept. De dames van Roda wisten de vele doelkansen echter nog niet voldoende om te zetten in doelpunten, waardoor de rust werd aangevangen met geringe voorsprong van 9-7.

Na een peptalk in de rust van René en Rosita, leek het alsof er bij het team een knop om was gegaan. De dames maakten gebruik van elkaars krachten en wisten dit goed om te zetten tot mooie teamacties. Nikki en Kim wisten elkaar regelmatig goed te vinden in de break en brachten het tempo terug in het spel. Waar Simone de eerste helft nog een aantal keer last had van ‘te grote voeten’ en daardoor in de cirkel stond, wist zij de tweede helft haar ruimtes wel goed te benutten. Vera en Marieke zetten keurig het goede verdedigen van de eerste helft voort, terwijl Floor in de aanval weer regelmatig tussen de DWS speelsters door wist te komen. Daarnaast werden er mooie wisseltjes gelopen en goed naar elkaar gekeken, resulterend in een ruime overwinning van 24-11.

Al bij al een echte teamprestatie, waar alle posities in het veld bij zijn betrokken en gebruik is gemaakt van alle krachten binnen het team. Dat laatste is nog het grootste compliment van alles waard!