GC1: Van proberen leer je

Ik mocht vandaag de GC1 coachen. We moesten vandaag tegen de nummer 1 van de poule MOK. Toen ik de tegenstanders het veld op zag lopen zag ik ook wel waarom. Het waren grote meiden en jongens. Daarover stonden (door ziekte) spelers aangevuld uit de D: Miloud, Maja, Casper. Spelers uit de C: Marit, Daniek, Leonie, Laura, Guido en spelers die officieel C zijn maar geleend zijn uit een ander team: Ilse, Martje.

Voor de wedstrijd aangegeven dat ze plezier moesten hebben en dingen die ze leren op de training uit moeten proberen. Je weet wel, passeren, schieten van afstand enz… Maar ja, de meeste zijn jong en nog onervaren in het handbal spel en de tegenstanders zijn zooooooo groot.

De dames en heren hielden kranig stand in de verdediging. De cirkelloper werd goed verdedigd en regelmatig werden de aanvallers gestuit door een kleine speler (Ja, jij Casper…) Ook Miloud en Leonie hielden stand aan de rechterkant in de verdediging. Miloud schoot zelfs een aantal keren op doel en Leonie was niet onder de indruk van de tegenstander. Top! Casper deed ook een duit in het zakje met schoten. Ook Daniek was heel vervelend in de verdediging voor hun cirkelloper en in de aanval mochten ze van geluk spreken dat je medespelers je vaak niet zagen terwijl je heel vrij stond. Dat kwam wanneer Laura druk ging zetten. (je weet wel stappen richting het doel en dreigen om te schieten of passeren) Wanneer je dat deed kwamen er gaten. Blijf dat oefenen! Marit schoot vaak op het doel met gemene lage ballen. Soms hoog, dan probeerde ze het hoofd van haar directe tegenstander te raken… Marit, zo houden ze de bal OOK tegen! Onthoud de mantra: Schiet naast het hoofd, schiet naast het hoofd…. Maja, Maja, Maja…. Geloof in jezelf. Je hebt een goede techniek en een uitstekend schot. Je kan goed vangen en gooien. Je hebt overzicht. (je stond niet voor niets in het midden) Beloof aan jezelf dat je de volgende wedstrijd een keertje probeert te passeren of te gooien dan ben je voordat je het zelf weet beter dan je grote zus Noa. Guido, keeper. Rust in het doel. Jij hebt er veel tegen gehouden zeg. Een paar hele mooie reddingen! Ilse en Martje met een wedstrijd in de benen. Wat gaaf dat jullie nog een wedstrijd na jullie eigen wedstrijd wilden spelen. Jullie zijn een mooi voorbeeld voor de GC1. Ilse wat ben jij lekker fel op de cirkel zeg. Je maakte geen vrienden. Martje lekker gespeeld en mooie punten meegepikt.

Het eindresultaat was wel iets om trots op te zijn!

11-20 tegen de nummer 1. Superknap!

Jullie hulpcoach