DB1: Spannende wedstrijden betalen zich uit

De afgelopen drie wedstrijden hebben de meiden spannende wedstrijden gehad. Tegen Indus, Savosa en de Treffers hielden we elkaar goed in evenwicht. In die wedstrijden blijkt dat de details zeer belangrijk zijn. Op details verlies je een wedstrijd met 1 punt, speel je in de laatste seconden gelijk en kom je goed terug van een achterstand door je eigen spel te blijven spelen. Dit soort wedstrijden laten heel snel zien wat we nog kunnen verbeteren in ons spel. Je ziet de meiden door die wedstrijden ook groeien in hun fysieke en mentale handbalspel.  

Ik verwachtte tegen Gemini niet hetzelfde beeld als in de andere wedstrijden. Als we het moeilijk zouden krijgen zou dat aan ons liggen, niet aan de tegenstander. 

We waren gefocust, we hadden er zin in. Jammer dat er geen publiek was. 

Gemini verraste ons door heel offensief te verdedigen. Daar hadden de meiden in het begin even problemen mee waardoor Gemini in het begin van de wedstrijd bij ons in de buurt te blijven. Het bewegen zonder de bal tegen een offensieve verdediging kwam stroef van start.  

Gelukkig hebben we een paar sterke dames die individueel een tegenstander kunnen passeren. Waardoor de cirkelspeler vaak vrij kwam te staan en op haar gemak kon scoren. Ja, jij Jill! Je hebt er veel ingeschoten! Anouk heeft laten zien dat ze scoren niet heeft verleerd en ook beresterk is. (hadden wij nooit aan getwijfeld) 

Ondanks dat het scoren goed ging, ging er ook voldoende niet zo goed. Slordig in de aanval en niet op tijd terugkomen. Dat zijn wat puntjes die we over drie weken (hoop ik) aan gaan stippen in de training. 

Maar ja… je merkte al snel dat onze meiden al veel hebben meegemaakt. Tegen allerlei soorten verdedigingen. Ook individueel zijn ze zo erg gegroeid. Gemini had eigenlijk geen kans. Vooral toen de meiden hun ritme hadden gevonden.  

Nienke wat had jij een prachtig doelpunt vanuit de hoek. De bal wordt hoog voor je gespeeld. Je vangt hem prachtig uit de lucht en knalt hem met een stuit prachtig in het dak van het doel. Ook Isabel concentreerde zich goed op haar schot, waardoor ze ook laag in het doel schoot. Sterre liep de longen uit haar lijf nadat ze net weer beter was van een verkoudheid en dus niet veel heeft kunnen trainen. Martje pikte ook haar puntje mee. Anoek passeerde regelmatig de verdediger en schoot hem in het doel. Ilse rende de beentjes onder haar lichaam vandaan met de break out.  

Ook in de verdediging werd goed gepraat en aangepakt (al kan dat altijd beter) en wanneer ze een doelpoging deden stond daar nog altijd Laura die er paar hele mooie ballen eruit heeft gehaald. 

Eindstand 28-13 

Jullie trotse coach