D1: We kunnen ook verdedigen!

We misten vandaag tijger Caithlyn omdat die liever in Spanje zat dan in de regen te handballen. Gelukkig kwamen Niene en Luna van D2 ons versterken.

Laatste tijd hebben we meer op verdediging getraind,  eens kijken hoe dat zijn uitwerking had. Nou dat heeft mij positief verrast, er werd goed samen gewerkt! Aanpakken kan nog wel iets beter, maar samen sluiten, ik wist niet wat ik zag. Wat een verbetering!!

Drechtsteden speelde met een ver uitstaande verdediging en daar wisten we in de 1e helft niet zo goed doorheen te komen. De ruststand was dan ook maar 3-1.

In de rust aanwijzingen gegeven over meer vanaf de 9 meter schieten,  meer 1 op 1 passeren (zoals jullie van Anouk hebben geleerd). Nou dat was niet aan dovemansoren besteedt. Waar het de 1e helft nog spannend was, liepen we in de 2e helft heel snel uit.

Heel goed samenspel gezien, paar mooie aanvallen gezien die door snel instarten goals werden. Qua verdedigen werd de tegenstander gedwongen tot schieten van 9 meter en verder weg, nou die heeft onze keeper wel! De eindstand van 19-3 zegt voldoende denk ik.

Miloud: Je ziet dat de verdediging een boost krijgt als jij in het doel staat. Zoveel ballen hou je tegen. Ik snap dat je ook veldspeler wilt zijn maar in het doel heb je zoveel waarde!!

Casper: De kleine duivel met veel snelheid. Aanvallend ben je niet zo veel betrokken geweest maar verdedigen deed je als een beest vandaag. Wat heb je goed gesloten en samengewerkt vandaag.

Thiago: Je had het soms lastig maar toch geef je nooit op. Ga aanvallend een voor je eigen kans vriend, je kan passeren, probeer het eens.

Selm: Je afstandschoten zijn echt kanonskogels, dat is altijd lekker, probeer wat meer oog voor de hoekspelers te hebben.

Maja: Wat ik vandaag zo mooi vond om te zien, is het instarten zonder bal. Je speelt vaak midden dan doe je dat niet, vandaag meer op de opbouw gespeeld en daar lijk je je vrijer te voelen! Ga lekker zo door

Viënne: Ook het verdedigen van jou viel me vandaag zeer op. Goed gesloten, zelfs zonder praten met elkaar. Probeer vast te houden tot het fluitsignaal gaat. Aanvallen gaat je ook steeds beter af, ga nog vaker voor je eigen kans.

Joppe: Cirkel was vandaag niet je ding, als midden heb je het prima gedaan, dan zie je dat je wat meer vrijheid krijgt. Lekker voor je kansen gegaan. Probeer vaker van afstand te schieten, je hebt er de lengte voor.

Niene: Je debuut in D1, nou het leek wel of je er vaker gespeeld had. Qua positiespel moeten we er nog even aan werken, maar instarten zonder bal begrijp je heel goed. Ook jij hebt van die lekkere kanonskogels.

Luna: Ik heb je wat laten lopen vandaag, je bent ook voor je eigen kansen gegaan. Heel goed. Verdedigend mag je echt wat harder aanpakken hoor. Ze zijn niet van suiker. Verder prima wedstrijd.

Queenchely: Wat mij betreft ben je girl of the match! Je hebt echt veel doelpunten gescoord. Eerst als opbouwer en daarna ook nog als cirkelspeler.  Je bent niet bang om voor je kansen te gaan. Ga zo door, je lijkt er echt plezier in te hebben.