DS1: Daar zijn de eerste punten dan

In de 4e wedstrijd moest het dan maar gebeuren voor de dames. Thuis tegen Oliveo konden de eerste punten in de hoofdklasse worden gehaald. Vanaf het eerste ogenblik zetten de dames de toon en pakken ze een voorsprong. Met name Nikki en Yentl zijn op schot de eerste helft, maar ook Maegan, Myrthe en Vera pakken hun doelpunten mee. Yvette staat heel erg goed te keepen, waardoor de rust met een 11-5 voorsprong werd bereikt.

De 2e helft begint rommelig van beide kanten en er wordt weinig gescoord. Maar verdedigend staat het bij Roda erg goed. Kim, Marieke en Idy zijn niet te passeren en in de goal stopt Nicole de nodige ballen op de juiste momenten. De score wordt ook op een bijzondere manier bijgehouden. Afgekeurde goals worden blijkbaar wel geteld, waardoor het onduidelijk is hoe veel doelpunten Roda nu voor staat. Gelukkig is de marge wel veilig en blijven de dames geconcentreerd spelen. Simone gooit de wedstrijd definitief in het slot met 2 goals vanuit de hoek en na afloop blijkt dat de scheidsrechters een eindstand van 19-12 op hun kaartje staan.

De meiden van René hebben dus hun eerste punten binnen in de hoofdklasse. Missie geslaagd voor vandaag.

Goals: Nikki 8x, Myrthe, Vers en Simone 2x en Maegan 1x. En de ontbrekende 2 goals komen op naam van het hele team.