DS3: Witte Primeurs

Dag trouwe fans, de supporters van de Dames3, afgelopen weekend heeft er geen handbalwedstrijd plaatsgevonden vanwege de herfstvakantie. Om toch nog een beetje handbal met jullie te kunnen delen, volgt nu pas het wedstrijdverslag tegen de Verburch DS4 van zondag 06 oktober.

Tijdens deze wedstrijd hebben we te maken met 3 primeurs: voor Brigitta is dit de eerste wedstrijd waarin zij met ons meespeelt, voor Deniz is het haar eerste wedstrijd in de zaal en voor Rosanne een klein beetje ook, zij is na een lange blessure aan haar knie weer terug op de been.

De speeltijd was midden op de dag om 14:30, niet de ideaalste tijd omdat daarmee heel je zondag in gebruik is, maar wel handig om op tijd te komen. Dachten we, ware het niet dat door een droevig ongeval op de A20 meer dan de helft van het team bijna te laat dreigden te komen. Normaliter hebben we hiervoor ons plannetje klaar, Luuk vult alvast de handbal app in, wij zitten in de kleedkamer klaar, ready om ons om te kleden zodra de teamtas geleverd was. Alleen ook hierin een afleiding (en een primeur), we speelden deze zondag in het wit! De dames van Verburch dragen zelf de prachtige kleur van oranje, waardoor wij voor het eerst sinds lange tijd moesten spelen in het uittenue. Heeft Luuk na 2 jaar bijna alle rugnummers uit zijn hoofd geleerd, kon hij weer opnieuw aan iedereen vragen welk nummer ze droegen.

Het voordeel van keeper zijn, is we plakken met tape een ‘1’ op de rug en gaan weer door. Samen met Patricia konden wij alvast beginnen aan de warming-up, wat misschien wel in ons (mijn) voordeel gewerkt heeft omdat de eerste 5 pogingen op doel vanuit Verburch allemaal tegen waren gehouden. De eerste 10 minuten hebben we toch redelijk stand gehouden, totdat de meiden van Verburch een tandje erbij zetten. We kregen de indruk dat zij eigenlijk in een poule hoger geplaatst hadden moeten worden, zo fierce waren zij. Hierbij moet wel gezegd worden dat wij ons optrekken aan het niveau van de tegenstander en op de 6 toch flink gestreden hebben om de bal te pakken zodra deze uit de rebound vanuit mij kwam. Soms leidde dit tot een doelpunt voor Verburch, maar soms ook tot balbezit van Roda. De eerste helft gingen we 11-4 de rust in, geen onaardig doelsaldo, met de complimenten aan onze verdediging.

De tweede helft heeft eigenlijk hetzelfde verloop als alle voorgaande wedstrijden op het veld. We vallen terug in snelheid en tactiek, krijgen doelpunten tegen, maar herpakken onszelf daarna ook als bijvoorbeeld Patricia met alle kracht de bal erin smijt. Deirdre stond op haar beurt weer goed te keepen waardoor we uiteindelijk verloren met 20-9. Helaas niet de 10 doelpunten aangetikt, maar 9 stuks zijn een mooie start voor het komende zaalseizoen. Daarbij is dit een eindstand waar we een jaar geleden van konden dromen tegen de dames 4 uit Verburch. Chapeau dames 3, laten we dit vasthouden en verbeteren!