DS1: DWS uit – Dat Was Slordig

De 3e wedstrijd in dit seizoen was uit bij DWS dat ook nog puntloos was na 2 wedstrijden. Helaas zonder de geblesseerde Marieke, maar verder compleet, ging de strijd in het begin gelijk op tot 3-3. DWS bleef wel aan de goede kant van de score, maar door fraaie doelpunten van Nikki, Yentl, Kim en Vera en prima keeperswerk van Nicole en yvette bleef de schade tot de rust beperkt tot 11-10. Het kon dus nog alle kanten op in de 2e helft.

Ook begin 2e helft blijft het spannend tot 14-14 maar iedere keer als de Roda dames langszij komen, neemt DWS weer snel een voorsprong van 2 of 3 doelpunten. Ook geholpen door het slordige spel van Roda en het slecht benutten van vrije schotkansen. Wellicht dat het niet gewend zijn om met hars te spelen hier mede oorzaak van is. De dames geven echter nooit op. Idy en Simone blijven verdedigend prima spelen en voorin scoren ook Maegan, Myrthe en Lindsey die helaas bij haar laatste doelpunt geblesseerd raakt. Tot 23-20 blijft het spannend, maar dichterbij komen de dames van René jammer genoeg niet. Door een aantal break-outs in de laatste minuten vergroot DWS de voorsprong en fluit de scheidsrechter bij een 28-22 eindstand af.

Helaas weer verloren, maar als het lukt om de slordige momenten uit het spel te halen en de open kansen beter te benutten dan kan de eerste overwinning nooit lang op zich laten wachten.